Celsius’a çok büyük yatırımlar yapan iki şirket, bugün mahkemeye bir başvuruda bulundu ve kendi çıkarlarını temsilcilik etmesi gereken bir komitenin davaya katılabilmesi için mahkemeden talepte bulundu.

Varlık yönetim şirketi WestCap ve Kanada’nın Quebec bölgesine hizmet veren emeklilik fonu Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) taleplerinde bu komitenin “hemen” oluşturulması gerektiğini belirttiler.

“Müşteriler lehine ama bizim aleyhimize olur”

İki şirket, bu cins önlemler olmaksızın devam etmesi halinde davanın, uygun olmayan ve düzensiz şekilde müşteriler lehine ilerleyeceğini ancak şirket üstünde hisse sahibi olan firmaların ise aleyhine olacağını kaydettiler.

Bu talebe karşısında çıkanların savunmalarını vermesi için son gün ise 6 Ekim olacak.

150 milyon dolar kaybetmişlerdi

Kanada’nın Quebec bölgesine hizmet veren ve yönetimi aşağıda 303 milyar dolarlık fon yer alan emeklilik fonu Caisse de dépôt et placement du Quebec (CDPQ) Celsius’a 150 milyon dolar yatırım yaptıklarını açıklamışlardı.

Şirket CEO’su açıklamayı firmanın yılın birincil 6 aylık rapor toplantısında yapmıştı. Şirket ayrıca yılın birincil yarısı itibariyle %7.9’luk da zarar duyurmuştu.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/celsiusta-yuz-milyonlarca-dolarlik-kayip-yasayan-iki-sirketten-mahkemeye-yeni-talep/