Türkiye’nin hızlı servis restoran zinciri sektörü lideri TAB Gıda, Popeyes® Louisiana Kitchen Grup tarafından “Yılın Franchisee’si” ödülüne layık görüldü. Dünyanın dört bir yanındaki restoranlara düzenlenen habersiz ziyaretler sonucu gıda güvenliği, kalite, hijyen, satış ve müşteri trafiği alanlarında en başarılı franchise olarak, 27 ülke arasında TAB Gıda seçildi. Böylece Türkiye’nin en büyük* tavuk restoran zinciri Popeyes®’ın ana geliştirici ve üreticisi olan TAB Gıda, başarısını uluslararası alana taşımış oldu. Popeyes® Türkiye’de 2014 yılında 100 restoranla hizmet verirken 2015 yılında restoran sayısını 140’a çıkararak %40 büyüme elde etti.

Forum Mersin Popeyes® restoranı ise, yine habersiz ziyaretçiler, satış artışı, müşteri memnuniyeti alanlarında yapılan tüm denetlemelerden başarıyla geçerek finale kaldığı “en başarılı Popeyes® restoranı” yarışmasında birinci oldu ve “Gold Plate” ödülünü kazandı. Ödülleri almak üzere Şikago’da yapılan törene ise Popeyes® Türkiye Operasyon Direktörü Cihan Bıçak katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici, “Popeyes® Louisiana Kitchen tarafından ardarda prestijli iki ödüle birden layık görülmemiz bizler için son derece değerli. Master franchisee’si olduğumuz Burger King®’in ardından, Popeyes®’taki başarılı büyüme grafiğimiz de globalde büyük takdir görüyor. Şuan 40’tan fazla şehirde 150’den fazla Popeyes® restoranımızla Türkiye’nin en büyük* tavuk restoran zinciri konumundayız. Geçtiğimiz yıla göre ciromuz %50 arttı; bu da bizler için üstün kalite ve lezzet standartlarımız sayesinde artan müşteri trafiğimizin bir göstergesi oldu ve motivasyonumuzu arttırdı. Popeyes® olarak 2016’da daha da büyüyecek ve Türk halkını 12 saat önceden özel baharatlarla marine edilen, çıtır çıtır ve sıcacık servis edilen Popeyes® tavuklarıyla buluşturmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. 

Burger King, Sbarro, Arby’s ve Usta Dönerci markalarını da bünyesinde bulunduran TAB Gıda geçtiğimiz yıl da Popeyes® Louisiana Kitchen tarafından “Yılın Uluslararası Pazarı” ödülüne layık görülmüştü.