Kripto paralar ilk kez almak üzere dijital varlıkların benimsenmesinin artması birçok bankanın da müşteri taleplerinden dolayı bu alana yatırım yapmasını sağlıyor. Bilhassa ABD’li büyük bankalar teknolojinin ardından kalmamak adına dijital varlık hizmetlerini artırmaya devam ederken, dev banka Citigroup’tan da bu yönde kayda değer bir adım geldi.

Blok zinciri tabanlı hisse senetleri ve tahviller…

Bankanın menkul değer departmanından bir idareci ABD medyasına verdiği bir demeçte Citibank’ın içinde token’laştırılmış menkul kıymetlerin de bulunduğu dijital varlıkları saklama hizmeti vermek için araştırma yaptığını belirtti ve bu konuda İsviçreli şirket Metaco’yla anlaştıklarını söyledi. Bu cins varlık çeşitlerinin içinde blok zinciri tabanlı hisse senetleri ve tahviller de yer alıyor.

Tek banka Citi yok

Toplam yoklama ettiği varlıkların değeri 27 trilyon doları bulunan Citibank, dijital varlık altyapısı hizmet alımı konusunda Metaco şirketiyle anlaşan tek banka yok. Standard Chartered, BBVA, DBS Bank ve Filipinler Union Bankası da Metaco’yla dijital varlık altyapısı için daha önce ortaklık kurmuşlardı.

2015’te kurulan ve o dönemden bu yanlamasına toplamda 21 milyon dolarlık yatırım alan Metaco’nun yatırımcıları aralarında Standard Chartered Bank’ın yatırım kolu SC Ventures ve İsviçre bankası Zurcher Kantonalbank gibi devler de bulunuyor.

Merkeziyetsiz finansa entegre edecek!

Citi, Metaco’nun Harmonize adlı platformunu kendi vârolan altyapısına entegre edecek ve dijital varlık saklama pilot çalışmaları da bu şekilde başlayacak. Metaco’nun Harmonize platformu, hem mali hem de finans dışı kurumları merkeziyetsiz finans dünyasına bağlıyor ve kripto para gizleme, staking ve token’laştırma gibi hizmetler sunuyor.

Citi’nin Türk yöneticisi Pekin: Dijitalleşme artıyor

Citi’nin küresel menkul kıymet hizmetlerinin başındaki isim olan Okan Pekin de yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yeni dijital varlıkların yanına geleneksel yatırım varlıklarının da dijitalleştiğine tanıklık ediyoruz. Yeni dijital varlık sınıflarını cesaretlendirmek namına hem gelişiyoruz hem de müşterilerimizin taleplerine yanıt verebilme kapasitemizi artırıyoruz”

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/citigroup-kripto-altyapi-saglayicisi-metaco-ile-ortaklik-kurdu/