Amerikan finans medyasının en büyük kurumlarından biri olan Wall Street Journal, Coinbase borsasının bir iç-ticaret (trading) birimi kurduğunu ve oluşturulan ekibin de 100 milyon dolarlık operasyon yaptığını bahis etti. Haberde Coinbase’in daha sonra bu fikirden vazgeçtiği ve işe alınan profesyonel trader’ların da sonra şirketten ayrıldığı belirtildi.

“Kongre’ye garanti vermelerine rağmen birimi açtılar”

Haberde Coinbase’in geçen sene birçok defa ABD Kongresi’ne “özel trade işlemleri” yapmadığına dair garanti vermesine rağmen böyle bir birim kurduğu ve özel olarak Wall Street’teki şirketlerde çalışan trader’ları işe aldığı yazıldı. Birimin ayrıca trade ayrıca de staking işlemleri için kurulduğu açıklanmış haberde, şirketin ayrıca Kongre’deki konuşmasından önce Coinbase Tehlike Çözümleri adı altında bir departman kurduğu belirtildi.

Coinbase iddiaları reddetti: “Biz piyasa yapıcı değiliz”

Coinbase borsası ise WSJ’nin haberinde tutarsızlıklar olduğunu ve böyle bir bölüm kurmadığını bildiren bundan başka açıklama yaptı. Borsa şu ifadeleri kullandı:

“Coinbase hiçbir zaman özel ticaret işlemleri yapmamıştır. Kongre’yi yanılttığımıza dair yapılan herhangi bir haber gerçekleri saptırma amacındadır. Coinbase, rakiplerimizin aksine bir piyasa yapıcı olarak hareket etmez ve özel bir trade işlemi yapmaz. Hatta bu konuda övündüğümüz özelliklerimizden biri de kurumumuzun tek trading modelinin olduğu Kurumsal Prime platformumuzdur.Burada da sadece müşterilerimiz adına trade işlemleri yaparız. Coinbase olarak zaman zaman kurumsal varlıklarımızı artmak ve operasyonel amaçlar gereği kripto para alımları yaparız oysa bu varlıkları özel ticaret işlemleri gerçekleştirmek için kullanmıyoruz. Çünkü Coinbase’in amacı bu varlıklardan kâr elde etmek değildir”

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/coinbase-icin-ortaya-atilan-kendi-varliklariyla-islem-iddiasina-borsadan-ret/