Son dönemde kripto para ödemelerinde Strike ve Stripe gibi ödeme şirketleri tamamen çok önemli gelişmelerin yaşandığı ABD’de, Colorado eyaleti de kripto para ödemelerinin önünü açan bir adıma ttı ve vergilerin bu şekilde yapılmasına müsade verdi.

Hatırlanacağı üzere 2022’nin başında eyalet valisi Jared Polis, bu konuda incelemeler yaptıklarını ve yaz sonunda açıklamanın resmen yapılacağını belirtmişti.

Denver’daki Startup Haftası’nda konuşan vali Polis, bireysel kazanç vergisi, işletme kazanç vergisi, kıdem ve stopaj vergisi ödemek için kripto paraların artık kullanılabileceğini söyledi. Polis, daha önce birçok kere eaylette blok zinciri teknolojisinin kullanımını artırmak istediğini de söylemişti.

Ödemelerin yapılacağı PayPal uygulaması da operasyon ücreti olarak 1 dolar ve ödenti ücreti üzerinden %1.83’lük aidat alacak. Hatırlanacağı üzere Paypal, Ekim 2020’de kripto para işlemlerine müsade vermiş, bu açıklamadan kısa bir süre sonradan ise boğa sezonunun fitili ateşlenmişti.

ABD’de Colorado eyaleti açık havada Florida ve Ohio da kripto para ile vergi ödemeleri konusundaki denemelerine devam ediyor.

ABD'nin Colorado eyaleti, kripto paralar ile ödenti ödemesi kabulüne bugün resmen başladı. #Bitcoin

— Uzmancoin (@uzmancoin) September 20, 2022

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/coloradoda-artik-vergiler-kripto-paralarla-odenebilecek/