Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarlarından çok sayıda ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanan fuar, 25’den fazla ülkeden 200’ü aşkın katılımcı firmayı 40’dan fazla ülkeden 4 bin 500 ziyaretçi ile buluşturacak. 

Avrasya’nın en büyük ilaç fuarı olma ayrıcalığına sahip olan CPhI Istanbul 2016, 01-03 Haziran tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Dünya ilaç devlerinin Avrasya’daki ortak buluşma noktası CPhI Istanbul 2016, bünyesindeki konferans ile sektördeki yatırım ve iş fırsatları, yasal mevzuat ve politikalar, üretim, AR-GE, yeni teknolojiler, tedarik zinciri gibi ana konu başlıklarını gündeme taşırken yeni pazarları ve buralardaki iş potansiyelini mercek altına alacak.

UBM EMEA (Istanbul) tarafından, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun (TİTCK ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB destekleri ve İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası’nın (İEİS) resmi ortaklığı ile düzenlenecek CPhI Istanbul 2016’da, sektörün nabzını tutan konferanslar ve ilk kez açıklanacak Türkiye İlaç Sektörü Raporu 2016 ile ilaç sektörünün bugünü ve yarını tartışılacak. 
Türkiye’de ilk kez CPhI Istanbul 2016’da düzenlenen ‘Hedef Ülkelerde Yatırım ve İş Fırsatları’ toplantıları ile Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas, İsrail, İran, Lübnan, Suudi Arabistan, Mısır ve Cezayir gibi ülkelerden heyetler, Türk ilaç firmaları ile ticari görüşmeler gerçekleştirecek. Ayrıca, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği İKMİB tarafından organize edilen Alım Heyetleri, CPhI Istanbul 2016 katılımcı ve ziyaretçileri için yeni iş fırsatları yaratacak.

Hem pozitif ayrımcılığın oluşması hem de sağlık ve ilaç sektörlerinde çalışan kadınların desteklenmesi amacı ile fuardan 3 ay önce başlatılan farkındalık kampanyasının final programı çerçevesinde CPhI Istanbul 2016 Fuarı’nın ikinci günü İş Kadınları Kahvaltısı organize edilecek. Amrop International Yönetici Ortağı Prof. Dr. Yeşim Toduk’un moderatör olduğu İş Kadınları Kahvaltısı etkinliğine Eczacıbaşı Sağlık Grubu Başkanı Elif Çelik, Merck Group Global Ticari Operasyonlar Başkanı Elçin Elgün, Sanofi Pastaur AMESA Bölge Başkanı Eman Aly ve Abdi İbrahim İş Geliştirme Direktörü Elif Elkin katılacak. Türkiye’de aile, kültür ve profesyonel bağları olan kadınları bir araya getiren ilk uluslararası iletişim ağı olan TurkishWIN de (The Turkish Women's International Network), İş Kadınları Kahvaltısı organizasyonlarının CPhI Istanbul sonrasında sürekliliğinin sağlanması konusunda çalışmalar yürütecek. 

Ayrıca, Fortune Türkiye Yayın Direktörü Cüneyt Toros’un moderatörlüğünde gerçekleşecek CPhI Istanbul “C-Suite Meet Up” etkinliği ilaç ve sağlık sektörünün CEO ve fikir liderlerini bir araya getirecek. Etkinliğe Volitan Consulting CEO’su Türkay Ufuk Eren, Daiichi Sankyo Genel Müdürü Dr. İlker Özbay ve Ortadoğu, Türkiye & Afrika 3. Parti Üretim ve Dış Tedarik Zinciri Bölümü Başkanı Mohammed Fayez Monir katılacak. Etkinlikte Türkiye ilaç sektörünün bugünü, geleceği ve fırsatları görüşülecek. 

CPhI Istanbul 2016, DEVA Holding’in elmas, Nobel İlaç’in platin ve Helba İlaç ile BD Medical Pharma ve CCCMPHIE’nin altın sponsorlukları ile gerçekleşti. Koçak Farma, NTC, Pharmactive, Vem İlaç ve Infa Group gümüş, Analitik Kimya, Mustafa Nevzat, Şanlı İlaç, BD Medical Pharma, Infoset, Harman Finochem, Nosch Labs PVT, Pharma Action, Softi Gel Procaps, Symbiotica, Promo Pharma da diğer sponsorlukları üstlendi.

UBM EMEA (Istanbul) hakkında:
Merkezi Londra’da bulunan UBM, hisseleri Londra Borsası’nda işlem gören, dünyanın 40’dan fazla farklı ülkesinde bulunan ofisleriyle, 5 bin 500 kişinin üzerinde çalışanıyla lider küresel fuar organizasyon şirketidir. Dünyanın en büyük ikinci salt etkinlik organizatörüdür. Yılda 450’den fazla etkinliği ile FTSE 250 endeksi üyesidir. Geleneksel fuarcılığın dışında teknolojiye ve içeriğe önem veren ve her fuarın her yıl sektörünü bir üst seviyeye taşımasını sağlayan öncü bir şirkettir. 

Detaylı bilgi: ubmistanbul.com/tr/