İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya’nın katılımıyla oluşan D-8 (Gelişen 8 Ülke) Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammad Mousavi ve 
Genel Sekreter Yardımcısı Kazi Ziaul Hasan, EXPO 2016 Antalya sergi alanına gelişlerinde VIP Binasında EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından karşılandı. 

D-8 Genel Sekreterliği’nin EXPO 2016’ya gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduklarını dile getiren Genel Komiser Kök, EXPO 2016 hakkında bilgi verdi. Genel Komiser Kök, sergi alanında yer alan iç mekan bahçelerinde kısa süreli katılımın mümkün olduğunu hatırlatarak D-8 ülkelerinin iç mekanda bahçe açabileceğini söyledi. 

EXPO 2016 Antalya’nın doğa ve çevre açısından son derece önemli ve güzel bir proje olduğunu söyleyen D-8 Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammad Mousavi ise, “Tarımsal anlamda ortak çalışmalar yürüttüğümüz bazı kuruluşlar var. Eylül sonu, Ekim başı gibi düzenlemeyi planladığımız kongre ve seminerleri EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi’nde düzenleme konusunda teklifte bulunacağım” dedi.

D-8 Genel Sekreter Mousavi ve Genel Sekreter Yardımcısı Hasan daha sonra sergi alanında ülke bahçeleri, bitki heykellerin bulunduğu alan, kongre merkezi ve iç mekan bahçelerini gezdi. 

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök, ziyaretin anısına Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammad Mousavi’ye EXPO 2016’nın sembol çiçeği şakayık takdim etti.