ABD, Hong Kong, İtalya, Lüksemburg ve Avusturya gibi ülkelerde 800 milyon dolarlık fon yöneten ve Tanzanya Menkul Kıymetler TSL Investment Bank'a ortak olmasıyla bilinen Türk şirketi İma Group, Türkiye'deki yatırımlarına hız vereceğini duyurdu.

"Yabancı yatırımcının adresi Türkiye oldu"

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Derya Bağcı, yeni yatırım planları ve Türkiye ekonomisi hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin mevcut ekonomik durumu nedeniyle yabancı yatırımcılar için fırsat barındırdığını söyleyen Bağcı "Pandemi tüm dünyanın ticaret ve yatırım konjonktürünü değiştirdi. Navlun fiyatlarındaki artış ve bozulan tedarik zinciri nedeniyle Çin cazip olmaktan çıktı. Dolayısıyla Türkiye gibi jeopolitik konumu önemli olan ülkelere yatırımlar kaydı. Dövizin yüksek olması Türkiye'ye daha fazla yatırımın gelmesine neden oldu. Bizim de görüştüğümüz büyük gruplar var. Başta teknoloji olmak üzere, üretim tarafından Türkiye'ye yatırım yapmak istiyorlar" dedi.

İMA Grup yönetim kurulu başkanı Derya Bağcı hem yurt içinde hem de yurt dışında yatırımlar yapıyor. Haberleşme, bilgi teknolojileri ve savunma gibi hususlarda 500 milyon dolarlık yatırımlara imza atan Derya Bağcı, güneş enerjisi konusunda da ABD ve İtalya’da büyük yatırımlar gerçekleştiriyor.