Dünyanın en ucuz elektriğinin kullanıldığı ülkelerden biri olan Arjantin’de son dönemde uluslarası kripto para madencilik şirketlerinin sayısının arttığı biliniyor. Son olarak ise ülkede bir madencilik şirketinin, YPF adlı resmi bir enerji kuruluşundan büyüyen enerji tedarik etmeye başladığı belirtildi.Firmanın ismi hakkında ise bilgi verilmedi.

YPF’nin yenilenebilir enerji kolu olan YPF Luz’un CEO’su Martín Mandarano konuyla ilgili açıklamasında, Arjantin’din güneyindeki petrol üretiminden arta kalan atık gazdan elde edilen enerjiyle ilgili üç ay önce bir pilot proje başlattıklarını ve buradaki gazın kripto para madenciliğinde kullanıldığını söyledi.

Bunun bir megawatt’lık bir pilot proje olduğunu bildiren yönetici, yıl sonundan önce ise 8 megawatt’lık fazla daha büyük bir pilot projenin hayata geçmesini amaçladıklarını belirtti:

“Sürdürülebilirlik dahilinde kripto para madenciliği için böyle bir vizyon geliştirdik. Normalde bir petrol üretiminde hiçbir şekilde yararlanılamayan yanan doğal gaz üzerinden madencilik yapılmasına yönelik adımlar attık”

Kaya gazıyla Bitcoin madenciliği de Arjantin’de

Bilindiği üzere Kanada merkezli olan milletlerarası Bitcoin madencilik şirketi olan Bitfarms da Arjantin’de tam 10 etkinlik alanına sahip… Şirket daha önce yaptığı açıklamada dünyadaki faaliyetleri arasında en ucuz olanının Arjantin2de bulunduğunu duyurmuştu. Bitfarms, Rio Cuerta’da doğalgaza akternatif olan kaya gazından elde edilen enerjiyle madencilik yapıyor.

Bitfarms şirketi Mayıs ayında başlayan kripto paralardaki çöküşlerde 3000’den fazla Bitcoin satışı yapmıştı.

Hash rate rekor kırmaya devam ediyor

öte yandan Bitcoin madencilik gücünü belirten hash rate de her geçen gün rekor kırmaya devam ediyor. Fiyatlardaki düşüşe rağmen artmaya devam eden hash rate 2 Ekim günü de tüm zamanların rekorunu kırmıştı.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/devlet-kurulusu-artan-gazi-kripto-para-madencilik-sirketine-saglamaya-basladi/