İngiliz haber ajansı Reuters, Türkiye'ye gelen turist sayısı Mart ayında 2015'in Mart ayına göre yüzde 12,84 azalışla 1,65 milyon olarak gerçekleşti.

Turist sayısı Mart ayında 2006 yılının Ekim ayından bu yana en büyük düşüşü kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan verilere göre, yılın ilk çeyreğinde Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı yüzde 10,3 azalışla 4.06 milyon kişi oldu.

Rus uçağının düşürülmesinin ardından Mart ayında Rusya'dan gelen ziyaretçi sayısı yüzde 58,95 düşüşle 23 bin 947'ye geriledi.

Turizmde düşüş devam edecek
Kurum Rusya'dan ve Avrupa'dan Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısının azalmasının beklendiğini ve turizm gelirlerindeki aşağı yönlü eğilimin bu yıl devam edeceğinin öngörüldüğünü belirtti.

TÜİK tarafından bugün açıklanan verilere göre Türkiye'nin cari açığının finansmanında en büyük kalemlerden biri olan turizm gelirleri Rusya ile yaşanan gerilim sonrası bu ülkeden gelen turist sayısının azalması ve iç güvenlik endişeleri ile 2016'nın ilk çeyreğinde bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 16.5 azalarak 4.07 milyar dolar oldu. 

Oynak gıda ve akaryakıt fiyatları hariç enflasyonun hâlâ yüksek seyrini sürdürdüğünü belirten Dünya Bankası, yıl sonu enflasyon tahminini Ocak ayında açıkladığı yüzde 7.5 düzeyinden yüzde 8.5'e yükseltti. 

Güçlü tüketim nedeniyle yılın ikinci yarısında talebin artarak enflasyondaki düşüş sürecini yavaşlatabileceğine dikkat çeken Dünya Bankası, para politikasındaki gevşemenin de enflasyondaki düşüşü zorlaştırabileceğini belirtti.