En büyük merkeziyetsiz borsalardan biri olan dYdX kendi blok zincirini geliştiriyor. dYdX, bu adımı 2022’nin ardına kadar platformu ayrıntılarıyla merkeziyetsiz ülkü getirme planının bir parçası olarak atıyor. dYdX V4 adı verilen yeni sürüm, Cosmos ve Tendermint proof-of-stake konsensüs protokolüne dayalı olacak.

Konuya ilişkin resmi açıklamada, dYdX V4’ün herhangi bir blok zincirinin destekleyebileceğinden çok daha artı veri hacmine ölçeklenebilirken en ince ayrıntısına kadar merkeziyetsiz bir yapıda olacağı belirtildi. Keza, dYdX V4’ün bütün kodlarının açık kaynak olacağı, her şeyin izinsiz ağlar üzerinden yapılacağı ve hiçbir hizmetin dYdX’in şirketi dYdX Trading kadar yürütülmeyeceği vurgulandı.

Açıklamada, “Merkeziyetsiz, zincir dışı bir emir defteri ve eşleştirme motoru ve büyük bir DeFi protokolü olarak Ethereum’dan özgün bir zincire vermek, bugüne değin çok artı sınanmış yok. Fakat bunun, dYdX’e merkezi borsalarla rekabetçi bir deneyim sunacak, uzun vadeli bir ağ geliştirmede en iyi fırsatı verdiğine inanıyoruz.” denildi.

dYdX, 2017 yılında Coinbase ve Uber’in eski mühendisi Antonio Juliano kadar kuruldu. Platformun 24 saatlik işlem hacmi yaklaşık 700 milyon dolar. Bugüne kadar dört yatırım turu tamamlayan dYdX, bunların tamamında 87 milyon dolar topladı. Borsanın yatırımcıları aralarında Andreessen Horowitz, Paradigm, Polychain gibi önde gelen şirketler bulunuyor.

Son olarak, bugünkü gelişmenin ardından Cosmos’un token’ı ATOM yüzde 10, dYdX’in token’ı DYDX ise yüzde 15 yükselme yaşadı.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/dydx-ethereumdan-cosmos-tabanli-blok-zincirine-geciyor/