Aralarında geçtiğimiz yıl 589 milyon dolara satılarak, Türkiye internet tarihinin en yüksek değerli şirketi unvanına sahip olan Yemeksepeti’nin kurucusu ve CEO’su Nevzat Aydın, 2011 yılında 217 milyon dolara eBay'e satılan Gittigidiyor'un kurucuları Burak Divanlıoğlu, Serkan Borançılı ve Aydonat Atasever, Markafoni'nin yaratıcısı Sina Afra gibi internet duayenleri ile Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin ve Türkiye'nin en büyük 150 şirketinden biri olan Multinet'in Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Başev'in de bulunduğu bir grup yatırımcı Türkiye’nin online kuru temizleme ağı Networkdry için bir araya geldi.

Halihazırda İstanbul, Ankara, İzmir ve Aydın’da 100’e yakın sözleşmeli üye işyeri bulunan Networkdry, e-ticaret sektörünün en 'sihirli' iş modellerinden biri sayılan marketplace (pazaryeri) odaklı çalışıyor ve önümüzdeki günlerde Türkiye’nin 20 büyük şehrine, 2016 yılının sonunda ise tüm Türkiye’ye yayılmayı planlıyor.
Networkdry'da her türlü kuru temizleme hizmetinin yanı sıra halı yıkama ve ütüleme servisler de bulunuyor. En fazla 5 saat içerisinde özel giydirilmiş araçları ile gelen deneyimli Networkdry çalışanları, teslim aldıkları ürünlerin bütün işlemlerini tamamladıktan sonra, 24 saat içerisinde özel ambalajlarıyla müşterilerinin istediği adrese teslim ediyorlar. Networkdry’a mobil ve web platformlarından ulaşılabildiği gibi, çağrı merkezi üzerinden de erişilebiliyor.

Fiyatları piyasanın yüzde 20 altında
Online sipariş oluşturma kolaylığı ile evde, işte ya da dışarıda tek tıkla sipariş verebilme özgürlüğü yaratan ve gerçek bir 'tüketici dostu' girişim olan Networkdry, fiyat skalasını piyasa seviyesinin yaklaşık yüzde 20 altında oluşturarak, müşterilerine önemli bir avantaj da sağlıyor.
Networkdry’ın sektördeki konumlanması hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Başev, “Kuru temizleme, başta internet olmak üzere teknolojinin yarattığı olanaklarla yeni iş modellerinin hayata sokulabileceği bir sektör. Hem tüketicilerin daha hızlı ve kaliteli hizmet alabileceği, hem de sektördeki küçük işletmelerin çok daha verimli, planlı ve kârlı çalışabileceği yapılar kurulabilir. Networkdry’ın yenilikçi iş modeli, bu sebeplerle daha ilk adımlarını atarken dahi gerek kuru temizleme işletmecilerinden, gerekse de tüketicilerden yoğun bir ilgi gördü. Bu da bizlerin doğru bir yolda olduğumuz inancını artırıyor. İş modelimiz, mevcut kuru temizleme işletmelerinin büyük çoğunluğuna gelir artış olanağı sağlayan, paylaşıma dayalı bir model. Aynı şekilde, tüketicilerin de kuru temizleme hizmetinden maksimum kalite, hız ve tasarrufla faydalanabilecekleri, en değerli eşya ve giysilerini bile gönül rahatlığıyla teslim edebilecekleri, kalite standartları en üst seviyede olacak bir işleyiş kurduk” dedi.

Şu anda İstanbul, Ankara, İzmir ve Aydın’da toplam 100’e yakın sözleşmeli üye işyeri bulunan Networkdry, 2016 yılı sonunda hizmet ağını tüm Türkiye’ye yaymayı planlıyor.
Networkdry hizmetlerine http://www.networkdry.com/ adresinden ulaşılabiliyor.

Networkdry hakkında:
Kuru temizleme işletmelerine gelir artışı, müşterilere ise hızlı, kaliteli ve indirimli hizmet sağlayan, paylaşıma dayalı bir model olan Networkdry, kuru temizleme, ütüleme, halı yıkama ihtiyaçlarını başta internet olmak üzere teknolojinin yarattığı olanaklarla karşılamak amacıyla kurulmuştur. Hızlı alım ve teslimat, hizmet kalitesi, uygun fiyat ve müşteri memnuniyeti konularında online kuru temizleme sektöründe şimdiden öncü rol üstlenmekte olan Networkdry, yatırımcılarının başta e-ticaret olmak üzere, iş dünyasındaki büyük deneyimlerini yansıttıkları bir girişim olarak, kuru temizleme sektörüne marketplace (pazaryeri) modeliyle yeni bir soluk katmayı amaçlamaktadır.

Online sipariş kolaylığı ile evde, işte ya da dışarıda tek tıkla sipariş verme özgürlüğü yaratan Networkdry’ın İstanbul, Ankara, İzmir ve Aydın’da 100’e yakın sözleşmeli işyeri bulunmaktadır. İşletme dostu bir şirket olan Networkdry, 2016 yılının sonuna kadar ülkemizde 20 büyük şehirde faaliyet göstermeyi öngörmektedir. 2017 yılında üye işyerleriyle bütün Türkiye’de hizmet vermeyi amaçlayan marka, aynı zamanda stor perde temizliği ve lostra hizmetine başlayacaktır.