Avrupa’nın önemli girişim sermayesi şirketlerinden Earlybird Venture Capital, Türkiye’deki gençlere girişim ve teknoloji ekosisteminin kapılarını açmaya devam ediyor. 28 Nisan Perşembe günü Çırağan Sarayı’nda yapılan etkinlikte, bölümlerinin en başarılıları arasından seçilen üniversite öğrencileri ile buluşan Earlybird partnerleri Evren Üçok ve Cem Sertoğlu deneyimlerini gençlerle paylaştı.

Etkinliğe Evren Üçok ve Cem Sertoğlu’nun yatırım yaptığı şirketler arasından, moda e-ticaretinde sektör lideri olan Trendyol, mobilya e-ticaretinin en hızlı büyüyen şirketi Vivense, yılda 2 milyon şehirlerarası otobüs bileti satarak sektör lideri haline gelen Obilet ve internet üzerinden açık arttırma ile gayrimenkul satışı yapan Tapu.com kurucuları da katılarak deneyimlerini gençlerle paylaştı. 

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen etkinlik sonucunda, bugüne kadar katılan öğrencilerden 15’i Earlybird'de ve şirketlerinde iş ve staj olanaklarına kavuştu. Geleceğe yatırım yapmanın en iyi yolunun gençlere yatırım yapmaktan geçtiğini ifade eden Earlybird ekibi, inandıkları girişimciyi başarıya götürmek için tam destek verdiklerini vurguladı.