ABD Emniyet Teşkilatı ve CIA’in eski ajanı Edward Snowden, kripto paralarda yaşanan son düşüşleri değerlendirdi. Çevrim içi olarak katıldığı TNW 2022 konferansında konuşan Snowden, kripto paralarda düşüş döneminde dolandırıcıların ortadan kaybolduğunu ve bunun olumlu olduğunu belirtti.

“Yalnızca uzun dönemciler kaldı”

Snowden keza derhal piyasada, ya kripto paraları işe yaradıkları alanlarda kullananların veya uzun dönemli yatırımcıların kaldığını belirtti:

“Acilen piyasada kalanlar, kirpto paraları işlevsel olarak gerçekten kullananlar ya da uzun vadeli yatırımcılar. Bitcoin tekrar tekrar işlevselliğini koruyor. 69 bin dolar da, 6 dolar olsa da böyle ama herkes Ay’a gitmekten, varlıklı olmaktan bahsediyor. Kimse bu kripto paraları kullanmazsa, bu nasıl olacak. Birçoğu hala mükemmel çalışıyor. Her yıl daha iyi oluyorlar.”

“Dijital paraların merkezileşmesinin önüne geçilmeli”

Rusya’da hayatına aralıksız Snowden hem paranın merkezileşmesi ve Facebook gibi şirketlerin de yarattığı tehlikeye değindi:

“Kâr yerine daha fazla amaca odaklanan o ruha geri dönmeliyiz. Misal olarak Mark Zuckerberg, kimsesiz küresel ve sosyal bir ağ oluşturamaz. İnsanlara, bu alana katılım sağlamadıkları sürece bu platformların da büyüyemeyeceklerini anlatmamız gerekiyor.”

“Yangın bittikten daha sonra her tarafta başlar”

Kripto paralardaki son düşüşleri de değerlendiren Snowden şu ifadeleri kullandı:

“Sahiden son düşüşler sektöre reset atılması için umulmadık bir fırsat oluşturdu. Her proje belirlenmiş bir seviyede, bazı şeyleri feda edebilmeyi gerektirir. Bunu bir orman yangını gibi dikkate almak lüzumlu. Yanacak bir şey kalmadığında, ağaçlar her yerde çıkmaya başlar”

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/edward-snowdendan-dusus-yorumu-her-sey-yandiginda-agaclar-yeniden-cikar/