Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği 2021 yılı olağan seçimli genel kurul toplantısında mevcut Başkan Jak Eskinazi’nin hazırladığı liste 45 oyla 2022-2026 dönemi için vize aldı.İZMİR (İGFA) - Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nde Jak Eskinazi güven tazeledi.

Ege İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği 2021 yılı olağan seçimli genel kurul toplantısında mevcut Başkan Jak Eskinazi’nin hazırladığı liste 45 oyla 2022-2026 dönemi için vize aldı.

Orhan Sovuksu'nun Divan Başkanlığı yaptığı, katip üyelikleri Uğur Yılmaz ve Mark Sevinti'nin üstlendiği Genel Kurulda konuşan ETHİB Başkanı Jak Eskinazi, 2021 yılını yüzde 66’lık rekor ihracat artış hızıyla geride bırakarak 400 milyon dolar dövizi Türkiye’ye kazandırdıklarını, 2022 yılı için 500 milyon dolar ihracat hedeflediklerini dile getirdi.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE DİJİTALLEŞME ÖNCELİKLİ BAŞLIKLAR OLACAK

İhracat hedeflerine ulaşmak için önümüzdeki dönem sürdürülebilirlik ve dijitalleşme başlıklarına odaklanacaklarını vurgulayan Eskinazi, sürdürülebilirlik konusunda en hızlı dönüşüm ve farkındalık yaşayan sektörlerden biri olduklarını kaydetti. “Tekstil Sektöründe Sürdürülebilir Rekabetin Geliştirilmesi” adında 18 firmanın yer aldığı bir URGE projesi başlattıklarını belirten Eskinazi, "Sürdürülebilirlik konusunun tabana yayılması önemli ve bu konuda tasarım desteği benzeri bir destek mekanizması için Bakanlığa başvurumuzu yaptık ve bu konudaki öncü ülkelerden biri olmamızı sağlayacak bu desteğin ihracatçılarımızın rekabet gücüne katkısı büyük olacaktır” dedi.

Seçimlerde ikinci dönem için güven tazeleyen Jak Eskinazi başkanlığındaki yönetimde; Nuri Uz, Turan Göksan, Muzaffer Turgut Kayhan, Onur Uçak, Aydın Öztürk, Musa Antebi, Tolga Uskuç, Vecih Fakıoğlu, Aydın Ünsal ve Gürhan Kanlı görev alırken, Denetim Kurulu'na ise Laurent Lochner, Naim Şaul ve Tevfik Aksu seçildi.