Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Dr. Sait Koca, Başkan Yardımcısı Süleyman Öztürk, Sayman Üye İpek Üstündağ, Yönetim Kurulu Üyeleri K. Nezih Gencer, Mehmet Keskinoğlu ve Genel Sekreter Prof. Dr. Ahmet Ergün ile birlikte Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi tebrik etmek için makamında ziyaret etti. Beyaz et üreticileri bakandan yeni pazarlar ve maliyetin düşürülmesi için tedbirler alınmasını rica etti.

Beyaz et ihracatında düşüş sürüyor
Beyaz et sektörünün gündemindeki sorun ve konuları anlatıp, sektörün mutlak ihracat yapması gereğini vurgulayan BESD-BİR Başkanı Dr. Sait Koca, beyaz et ihracatında geçen yıl gerek ton bazında, gerekse dolar karşılığı olarak ciddi düşüşler yaşandığını ve bu durumun 2016 yılında da azalarak sürdüğüne dikkat çekti.

BESD-BİR Başkanı Dr. Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sektörümüzün, dünya pazarlarındaki rekabette güçlü olabilmesi için ihracat desteğinin artırılmasını bekliyoruz. Geçmişte dolar/ton bazında verilen ihracat desteğinin TL/tona dönüştürülmesi ile birlikte azaldı, bunun tekrar yükseltilmesine ihtiyacımız var.
Yeni dış pazarlar oluşturulmasının önemi ve gereği her geçen gün artmaktadır. Özellikle Suudi Arabistan pazarlarında yer alabilmemiz için sektörümüz üç yıllık bir ihracat desteğine ihtiyaç duymaktayız. Dünya standartlarında üretimi gerçekleştirilen piliç etinin ihracatının yeni pazarları olarak AB ve bununla irtibatlı olarak Japonya öncelikli hedefimiz. Bu pazarlara girebilmek için Hükümet’ten destek bekliyoruz. Türkiye beyaz et sektörü Türkiye’nin gururu olmaya devam edecektir.”

Son derece samimi ve yapıcı bir ortamda gerçekleştirilen görüşmede beyaz et sektöründeki mevcut sorunlar ve BESD-BİR’in çözüm önerilerini de içeren bir raporu Ekonomi Bakanı Zeybekci’ye sunan Dr. Sait Koca, beyaz etle ilgili kamuoyunda yaratılan bilgi kirliliğinden şikâyet ederek, Türkiye’de sektörün dünyadaki pek çok ülkeden ileride olduğunu vurguladı.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise piliç etini severek yediğini söyledi.