Tesla ve SpaceX CEO’su olmasının yanına dünyanın en varlıklı kişisi unvanını da elinde bulunduran Elon Musk’ın, avukatları aracılığıyla Twitter’dan istek ettiği daha fazla veri sosyal medya devi tarafından kabul edildi. Twitter, Musk’ın avukatlarına içinde gerçek zamanlı API verilerinin de olduğu bilgileri sağlamayı kabul ettiğini bildirdi.

En büyük endişesi botlar

Musk, Twitter için önerdiği satın alma teklifinin şirket tarafından kabul edilmesinin ardından, platformdaki “bot” sayısının fazlalığından yakınmış ve bu konuda şirketten yeterli data alamadığını hatta kendisinden bilgi saklandığını göstererek süreci askıya almıştı. Musk, “Bu durumun devam etmesi halinde anlaşmayı sonlandırma hakkımı saklı tutuyorum” demişti.

“Bot etkisi en büyük endişem” demişti

Bu konuda imtiyaz vermeyeceğini çoğu defa söyleyen meşhur işadamı, son olarak ise paraya çevrilebilir kullanıcı metrikleri konusunda bot etkisinin yaygın olmasının en büyük endişesi olduğunu dile getirmişti.

Fiyat konusunda pazarlık mı yapacak?

Uzmanlar ise Musk’ın bot sayısını öne sürmesinin gerisinde, önerdiği 44 milyarlık fiyatı daha aşağıya çekme düşüncesinin olduğunu iddia ediyorlar. Musk her Twitter hissesi için 54 doalrlık öneri yapmıştı. Şirketin bir hissesi ise derhal takriben 38.6 dolardan işlem görüyor.

Hatırlanacağı üzere Musk’ın aralıksız bot hesaplar konusunda talimatlar yapması ve süreci askıya alması bir grup Twitter hissedarını da rahatsız etmiş ve Musk2ın manipülasyon yaptığı iddiasıyla bu kişiler meşhur işadamına dava açmışlardı.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/elon-musk-daha-fazla-veri-istedi-twitter-kabul-etti/