Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın takviye verdiği hatta Terra LUNA kaynaklı çöküşte satmadığı Dogecoin, ilk 10 en büyük kripto para arasına her yerde girdi. Dogecoin, Polkadot’u geride bıraktı.

Tüm düşüşlere rağmen…

Bitcoin başta elde etmek üzer ekripto para piyasasında yaşanan büyük düşüşten gerçekten Dogecoin de önemli şekilde etkilendi ancak “meme coin” 7 milyar 800 milyon dolarlık piyasa değeriyle bu anlamda Polkadot’a 500 milyon dolarlık ayrım attı ve onun yerini aldı. Fiyatlardaki düşüşler beraber DOGE’un sosyal ağ rakamları da düştü. Dogecoin’in sosyal medyadaki etiketlenmelerindeki düşüş Ağustos ayında %30 oldu. Sosyal medyadaki toplam etkileşimdeki düşüş ise %38 ile daha fazlaydı.

DOGE’daki ani yükselişin sebeplerinden biri son birkaç günde görülen hacim artışı olabilir. Fenomen coin’in işlem hacminin son günlerde 202 milyon dolardan 345 milyon dolara ulaştığı görülüyor.

Haberin yazıldığı dakikalarda Dogecoin 0.058 dolardan işlem görüyor. Meme coin geçen sene boğa sezonunda 0.74 dolar ile tüm zamanların rekorunu kırmıştı.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/elon-musk-destegini-arkasina-alan-dogecoin-polkadotu-gecip-ilk-10a-girdi/