Akbank, EMEA Finance Başarı Ödülleri’nde, 3 yıl vadeli 335 milyon dolarlık sendikasyon kredisini sağlamada gösterdiği başarı nedeniyle, “Sendikasyon Kredisinde Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Kuruluşu (Best Financial Institution Syndicated Loan in CEE)” seçildi. EMEA Finance, aynı ödüller kapsamında, Akbank’ı ayrıca, uluslararası borçlanmada gösterdiği yüksek başarı ve performans nedeniyle, son 6 yılda toplamda 4.kez “Borçlanmada En İyi Finansal Kurum (Best Financial Institution Borrower)” ödülüne layık bulunurken banka Ağustos ayında aldığı sendikasyon kredisi ile “Orta ve Doğu Avrupa’daki En İyi Sendikasyon Kredisi (Best follow-on funding in CEE)ödülünün de sahibi oldu.

Diğer yandan, Akbank, Global Capital tarafından gerçekleştirilen Bond Awards 2016’da “En İyi Borçlanan Kurum (Most Impressive Emerging Markets Borrower, MTNs)” kategorisinde de dereceye giren tek Türk Bankası oldu.

Akbank Hazine'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota, gerçekleştirdikleri başarılı yurtdışı borçlanma işlemlerinin Akbank’ın uluslararası bankacılık alanındaki gücünün ve saygınlığının göstergesi olduğunu vurguladı.

Rota, 2015 yılında, 3 yıl vadeli 335 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi aldıklarınıhatırlatarak, "Bu işlemle 2006 yılından beri bir ilki gerçekleştirerek sendikasyon piyasasında yeniden uzun vadenin kapısını açtık. Geçtiğimiz yıl ayrıca, toplam 1 milyar ABD Doları tutarında iki Eurobond ihracı, 407 milyon TL tutarındaki Türkiye’nin ilk İTMK ihracını ve 485 milyon ABD Doları tutarındaki seküritizasyon işlemlerini gerçekleştirerek toplamda yaklaşık 2 milyar ABD Doları orta-uzun vadeli kaynak temin ettik. Gerek zamanlama, gerekse sağlanan orta-uzun vadeli finansmanın büyüklüğü ve fiyatlama açısından oldukça başarılı olan bu işlemler sonucunda aldığımız ödüllerden gurur duyuyoruz." dedi.