RWE Czech Republic, SAP İK sistemlerini Amazon Web Services (AWS) Bulutu’na taşıyor. Sistem, yakın zamana kadar RWE’nin Brno’da yer alan veri merkezinde saklanıyordu. RWE bu stratejisi doğrultusunda ticari BT altyapı üretimini de durdurma kararı aldı. Söz konusu karar sonucunda, RWE’nin Brno veri merkezinin 2016 sonuna kadar devreden çıkarılması planlanıyor.

AWS’nin bu geçişin bulut sağlayıcısı olarak tercih edilmesi, bütçe tasarrufu beklentileri ile AWS bulutunun yüksek kapasitesi ve esnek yapısı gibi nedenlerden kaynaklanıyor. Ayrıca AWS’nin ISO 27001 ve ISO 9001 gibi bazı önemli veri koruma sertifikalarıyla tescillenmiş olması da, böyle bir İK çözümü geçişi için kritik önem taşıyor. RWE, AWS bulutunun sunduğu esneklikten doğru şekilde faydalanarak değişim yönetim süreçlerini de en verimli şekilde düzenledi. 

Çek Cumhuriyeti’nde 1.7 milyondan fazla müşteriye doğalgaz ve elektrik tedarik eden RWE Czech Republic, Avrupa’da kamuya hizmet veren en büyük şirketlerden biri. 2.7 milyon metreküpten fazla depolama kapasitesine sahip olan şirket, aynı zamanda Çek Cumhuriyeti’ndeki en büyük yeraltı gaz depolama operatörü olarak hizmet veriyor. RWE, bulut sistemine daha fazla uygulamanın geçiş yapması ve mevcut bulut kullanımlarının en iyi hale getirilmesiyle tasarrufların da büyümesini bekliyor. AWS’nin hibrit bir mimari yapıyla kullanılması, RWE CZ’nin mevcut altyapısını genişletmesine ve bu altyapıyı çok daha düşük maliyetlerde daha erişilebilir ve daha güvenli hale getirmesine yardımcı oluyor.