Kripto bilgi peşine düşüp takip şirketi DappRadar’dan alınan bilgilere tarafından NFT satışlarında manâlı bir çoğalma söz konusu… Örnek olarak, en büyük şöhrete sahip olan NFT koleksiyonu konumundaki Bored Ape Yacht Club eserlerinin satışlarında son 24 saatte %187’lik bir artma yaşandı.

Bir diğer popüler NFT koleksiyonu CryptoPunks’taki artma ise benzer vakit dilimi için %56 oldu.

OpenSea operasyon hacmi %77 arttı

En büyük NFT pazar yeri konumundaki OpenSea’deki operasyon hacmindeki artma da dikkat çekti. OpenSea’de 24 saatteki hacim artışı %77 olarak kaydedildi. Bir NFT’nin platform üzerineki sıradan fiyatı da 114 dolara ulaştı. Ortalama fiyatın son 24 saatteki artışı da %227 oldu.

Solana tabanlı NFT’lere de olumlu tesir

Bilindiği üzere çıkarılan NFT’lerin büyük bölümü Ethereum tabanlı eserler oysa operasyon ücretlerinin fazla daha ucuz olduğu bazı blok zincirlerinde de NFT üretildiği biliniyor. Bunlardan biri olan ve daha fazla Solana tabanlı NFT’lerin alınıp satıldığı Magic Eden platformu da Ethereum’daki Merge güncellemesinden olumlu etkilenen yerlerden oldu. Magic Eden’deki işlem hacmi 24 saatte %36 arttı ve 4.6 milyon dolar oldu. Ancak Magic Eden’de Ağustos ayından bu yana Ethereum tabanlı NFT’ler de satılıyor.

%675 düşmüştü

Bilindiği üzere Kasım ayında 69 bin dolar olan Bitcoin, o dönemden bu yanlamasına birçok politik ve parasal etkiyle beraber fazla sert düşüşler yaşadı. Bu düşüşler Ethereum ve diğer kripto paraları da etkilerken NFT’ler de az kalsın büyük bir çökme yaşadı. Özellikle 2021’de NFT’lere olan ilgi delilik seviyesine ulaşmıştı. 2021 Ağustos’undan 2022 Ağustos’una değin olan 1 senelik dilimde küresel NFT satışlarında %675’lik düşüş oldu.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/ethereum-merge-gecisi-nftlere-olan-talebi-artirdi/