ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Ethereum‘un Proof of Stake’e geçişi sonrası kripto paraların menkul değer durumuyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Gensler, kripto paralarda az kalsın bir dönüm noktası olan bu gelişme ile ilgili olarak Senato’daki toplantısının ardından basına yaptığı açıklamada, staking mekanizmasına sahip projelerin bir varlığın menkul değer olup olmadığını belirlemek için kullanılan Howey testini geçebileceğini söyledi. Mahkemeler kadar kullanılan bu test, yatırımcıların üçüncü tarafların çalışmalarından bir getiri elde etmeyi beklemeyip beklemediklerini dikkate alıyor.

Gensler, herhangi bir kripto paradan spesifik olarak bahsetmediğini belirterek “Coin açısından… Staking Howey testi altında, yatırım yapan insanların başkalarının çalışmalarına ast olarak kar beklediklerinin bir diğer göstergesi.” ifadelerini kullandı.

Ethereum’un geçiş yaptığı Proof of Stake’te yatırımcıların getiri elde etmeleri için token’larını belirtilen bir vakit boyunca kilitlemelerine imkan tanınıyor.

Gensler keza, kripto para borsaları gibi arabulucu kurumların müşterilerine stake hizmetleri sunmasını kredi vermeye benzetiyor. SEC Başkanı, daha önce çoğu kere kripto kredi ürünleri sunan şirketlerin kurumuna belirtilmiş olmaları gerektiğini açıklama etmişti.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/ethereum-merge-sec/