Grayscale Investments, ETHPoW token’larının nakde karşılık gelen değerlerini sahiplerine yaymak için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulundu.

Önde gelen dijital para varlık yöneticisi Grayscale, SEC’e yaptığı talebinde, Grayscale Investments’ın Merge sonucunda Ethereum PoW token’ları üstünde adalet sahibi olduğunu ve bunları sahiplerine peşin para ödeme şeklinde dağıtabileceğini belirtti.

Token, Ethereum blok zincirinin önceki gün tamamlanan büyük yazılım güncellemesi “Merge” sonrasında bir çatallanarak oluşturuldu. Çatallanma gerçekleştiğinde Ethereum sahiplerine ETHPoW verildi. Açıklamaya göre, Grayscale Ethereum Trust derhal 3 milyondan pozitif ETHPoW token’ına sahip. Grayscale Digital Large Cap Fund da 40 binini elinde tutuyor.

ETHE ve GDLC hissedarlarına dağıtılacak

Grayscale, token için bir pazar olması koşuluyla, token’ları satma ve peşin para gelirleri hissedarlara dağıtma hakkını talep ettiğini bildirdi. Şirket, ETHW’nin net satışlarını Ethereum fonu ETHE ve büyük kripto paralardan oluşan bir fon olan GDLC’nin hissedarlarına dağıtacağını kaydetti.

Grayscale, basın açıklamasında ETHPoW’un “belirsizliği” konusunda uyardı. Keza şirket talebinde, saklama kuruluşlarının token’ı destekleyip desteklemeyeceği ve likit bir piyasaya sahip olup olmayacağı konusunda şüpheler olduğunu da belirtti.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/grayscale-ethereum-merge/