Ethereum’un Proof of Stake’e (PoS) geçişi, bazılarının umduğu gibi ayı piyasasında bir soluklanma sağlamadı ve fiyatlar da çoğunlukla düşüş görüldü. Oysa eski PoW zincirinin fazla daha artı hasar gördüğü anlaşılıyor.

Merge öncesinde, kripto para madencileri kadar oluşturulmuş olan PoW ağının yerel token’ı ETHW, 30 doların azıcık aşağı seyrediyordu. Geçişe eksik bir vakit kala ise hemen hemen 60 dolara değin yükseldi.

Merge güncellemesi öncesinde Ether (ETH) biriktirmiş olanlar, peşine düşüp takip eden 24 saat içinde yığınlar halinde Ether’lerini ellerinden çıkardı ve bu da token fiyatının düşmesine niçin oldu. ETHW, TSİ 20.15 itibari ile 6.5 dolardan operasyon görüyor. Hafta içinde fiyat 4 dolara değin inmişti.

Ethereum PoW (ETHW) hash rate grafiği

Hash rate düştü, madenciler ikna olmuyor

Devlete Ait EthereumPoW Twitter hesabı bu zinciri “orijinal Ethereum” olarak tanımlasa da ağın düşen hash rate’i kimsesiz madencileri kalmaya razı etmek için tatmin edici olmadığını gösteriyor. Madencilik faaliyeti Merge’cilt hemencecik sonradan saniyede 80 TH’ye yakın bir değerle tepe yaptıktan daha sonra üç gün sonra tez saniyede 30 TH civarına düştü ve halen bu seviyede seyrediyor.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/ethereum-pow-ethw-satislar/