Etihad Airways, bir ilk niteliğinde olan bu çok uluslu işbirliği kapsamında New York, Londra, Milano, Berlin, Sidney ve Bombay’da gerçekleşecek moda haftası etkinliklerinin resmi havayolu olacak.

Etihad Airways Başkanı ve CEO'su James Hogan, işbirliği ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu Etihad Airways için devrim niteliğinde bir işbirliği. WME | IMG ile gerçekleştirdiğimiz bu benzersiz ilişki artık uluslararası moda camiası ile kilit pazarlarımızı birbirine bağlayacak. Bizim de sahiplendiğimiz “tutku” ve “yenilik” gibi kavramları göz önünde bulundurduğumuzda moda haftası etkinlikleri ve Etihad Airways ideal bir marka uyumunu temsil ediyor. Bir havayolu grubu için dünyada ilk olma özelliğini taşıyan bu anlaşma, geleneksel sponsorlukların ötesinde oluşu ile de bir dönüm noktası niteliğinde. İş modelimizin bir sonucu olarak Etihad Airways Partners, Abu Dabi ve dünya çapındaki konuklarımıza heyecan verici bir dizi yeni moda inisiyatifi başlatacak” dedi.

Etihad Airways, moda haftalarının açılışını 15 – 20 Mayıs 2016 tarihleri arasında Sidney’de gerçekleşecek olan Mercedes-Benz Fashion Week Avustralya ile yapacak. Etkinliği; Berlin, Bombay, New York, Londra ve Milano’da gerçekleşecek 5 sponsorluk takip edecek.

Airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Etihad Regional, Jet Airways ve NIKI havayollarının oluşturduğu Etihad Airways Partners da Etihad Airways’in WME | IMG ile anlaşmasını destekleyerek moda camiasından isimlerin yıl boyunca ulaşım ve bağlantılarına destek olacak.

Etihad Airways Hakkında
2003 yılında Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi olarak kurulan Etihad Airways, 2015 yılında 17,6 milyon yolcu taşıdı. Orta Doğu, Avrupa, Amerika, Afrika, Avustralya ve Asya’da hâlihazırdaki uçtuğu veya başlayacağını duyurduğu toplam 117 uçuş noktası bulunan şirketin filosu 122 Boeing ve Airbus uçaktan oluşuyor. Etihad Airways’in ayrıca 71’i Boeing 787, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350 ve 10 Airbus A380 olmak üzere 204 kesin uçak siparişi bulunuyor.
Etihad Airways’in; Etihad Regional tarafından işletilen, airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia ve İsviçre merkezli Darwin Airline’da sermaye yatırımları bulunuyor. Airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Etihad Regional, Jet Airways ve NIKI, gibi benzer anlayıştaki havayolu şirketleriyle birlikte oluşturduğu Etihad Airways Partners, yolculara daha gelişmiş bir uçuş ağı ve tarifesi ile daha kapsamlı sadakat programı kazanımları sunuyor.