Fed Başkanı Janet Yellen, Harvard Üniversitesi'ndeki ödül töreni kapsamında düzenlenen toplantıda ülkenin önde gelen ekonomistlerinden Gregory Mankiw'in sorularına cevap verdi.

Genel olarak FED Başkanı Yellen'in eğitim ve akademik kariyerine  odaklanılan söyleşide, piyasaların dikkatini Fed'in para politikasına ilişkin mesajlar çekti.

Yellen, ekonominin tam istihdam olarak kabul edilen işsizlik oranına  ulaştığını ve enflasyonun yüzde 2 hedefine ilerlediğini belirterek, "Daha öncede  söylediğim gibi Fed'in faizleri zaman içinde kademeli ve dikkatli şekilde  yükseltmesi uygun olacaktır" dedi.

Ayrıca, büyümenin toparlanmakta olduğunu kaydeden Yellen "Bir sonraki  faiz artışına gelecek aylarda gidilmesi muhtemelen uygun olur" ifadesini  kullandı.

Piyasalar, Yellen'i fiyatlıyor

Bu açıklamalar öncesinde 1,1140 seviyesinde işlem gören avro/dolar,  Yellen'in faiz artışını destekleyen mesajlarıyla 1,1126'ya gerileyerek iki ayın  en düşük seviyesini gördü.

Fed'in faiz artırım beklentisinin yükselmesiyle değer kaybetmeye devam  eden altının ons fiyatı ise yüzde 1'e yakın düşüşle 1.208,30 dolara indi. Altın,  böylece şubat ayından bu yana en düşük seviyesine gerilemiş oldu.