FTX borsasının bundan böyle büyük bir şöhrete kavuşmuş olan CEO’su Sam Bankman-Fried, ABD medyasından Forbes dergisine önemli açıklamalarda bulundu. Verdiği röportajda, son dönemde kripto para piyasalarına etken olan krize de değinen genç CEO, bir takım üçüncü sınıf borsaların iflas ettiğini, yalnızca bu durumun resmi olarak duyurulmadığını söyledi.

“Paramızı alacağımızdan belirli değiliz”

Son dönemde Alameda ve FTX’in verdiği kredilerle bazı platformların ayakta kalması yönünde gelen eleştirileri de değerlendiren Sam Bankman-Fried, kararlılık için kasten kötü anlaşma yaptıklarını belirterek, bir nevi kendilerini bu anlamda feda ettiklerini söyledi:

“Sahiden BlockFi ve Voyager ile yaptığımız anlaşma bizim için iyi bir anlaşma değildi ama piyasayı yeniden istikrara kavuşturmak namına yapılması gereken buysa, biz de bunu yapmaktan çekinmeyiz. Paramızı geri alacağımızın garantisi olmadığını biliyorum. Bu krizin yayılmasını önlememiz gerekiyordu”

“Bazı şirketler fazla ileri gitti”

Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun, konuyla ilgili “Her şirketin kurtarılmasına lüzum yok. Bırakın iflas etsinler” şeklindeki yorumu da sorulan SBF, “Bu konuda saf değiliz. Bazı şirketler fazla ileri gitti ve onlara takviye olmaya gerek yok” dedi.

“Tether’de sorun görmüyorum”

Bitcoin madencilik şirketlerinin gelirlerinin, fiyatlardaki düşüşle ciddi şekilde azaldığını bildiren 30 yaşındaki CEO, bilançolarında Bitcoin’e yer veren şirketlerin daha büyük sorunlar yaşama ihtimali olduğunu belirtirken Tether şirketi için ise olumlu görüş bildirdi:

“Tether konusunda ortaya atılan negatif görüşlerin içten olduğunu düşünmüyorum. Tether’in desteğe olan bir şirket konumunda olduğuna dair elimizde bir kanıt değil”

Son dönemde bilhassa Celsius, Three Arrows Capital ve Waves’in yaşadığı sorunların arkasından Alameda Reseach şirketinin olduğu iddia ediliyordu fakat SBF, bu tartışmaları net bir dille reddetmiş ve çok pozitif tartışmaya da girmemişti.

Politik konulara da ilgi duyan Bankman-Fried, ABD’deki 2024 başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti adayına 100 milyon dolar ilâ 1 milyar dolar arasında bir meblağda bağış yapabileceğini açıklamıştı.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/ftx-ceosu-bankman-fried-bazi-borsalar-batti-bile/