Nazlı, Antalya'da bir otelde düzenlenen Birleşmiş Milletler Gıda ve  Tarım Örgütü'nün (FAO) 30. Avrupa ve Orta Asya Bölgesel Konferansı'nda,  sürdürülebilir kalkınmanın dinamik unsurlarından olan altyapıyla ekonomik  gelişmede önemli rol oynayan özel sektör yatırımlarının öncelikli alanlar  arasında yer alabileceğini söyledi.
Avrupa'nın üç alt bölgeye ayrıldığını ifade eden Nazlı, her alt  bölgenin birbirinden farklı öncelikleri olduğunu, 2015 yılında Macaristan'da  düzenlenen danışma toplantısı ile yine aynı yıl Ankara'da düzenlenen Orta Asya  Alt Bölge Gayriresmi Danışma Toplantısı'nda belirlenen önceliklerin dikkate  alınmasında yarar olduğunu ifade etti.
Tarım ve gıda güvenliği konusunun, küresel düzeyde son yılların önemli  gündem maddelerinden olduğuna dikkati çeken Nazlı, "Dünya genelinde 570 milyon  civarında çiftlik var ve tarımsal üretimin yüzde 80 gibi büyük kısmı, sayıları  500 milyonu bulan küçük aile işletmeleri tarafından gerçekleştirilmektedir." diye  konuştu.
Nazlı, tarımsal üretimin bel kemiği olan küçük aile işletmelerinin  tarımsal politikaların odağında yer almak zorunda olduğunu belirterek, üretimde  kadın çiftçilerin emeği ve katkısının büyük yer tuttuğunu dile getirdi.
'KADIN ÇİFTÇİLERE ÖNCELİK VERİLMELİ'  
Kadın çiftçilere politika geliştirirken öncelik verilmesi gerektiğinin  altını çizen Nazlı, tarım sektörünün önemli sorunlarından birinin de gençlerin  tarımsal üretimden uzaklaşması olduğunu anlattı. Nazlı, birçok ülkede çiftçilerin  yaş ortalamasının 50'nin üzerinde olduğunu, gençleri tarımla uğraşmaya  yönlendirecek politikaların geliştirilmesi gerektiğini bildirdi. Bunu sağlamak  için gençlerin şehir merkezlerine göç etmesine yol açan etmenlerin iyi analiz  edilmesi ve buna yönelik politikalar geliştirilmesine ihtiyaç olduğunu vurgulayan  Nazlı, şunları kaydetti:
"Türkiye olarak bu sene yeni bir hibe destek programına başladık. Genç  çiftçi programı. 18-40 yaş arasındaki genç çiftçilere 30 bin lira hibe, 100 bin  lirası faizsiz kredi olmak üzere bir çağrıya çıktık. Şu anda o çağrı devam  ediyor. 15 gün içerisinde yaklaşık 400 bin başvuru aldık. Bu başvuru, çağrı  sürecinde. Daha 12 Mayıs'a kadar devam edeceğini düşünüyoruz, başvuru sayısının  da çok daha fazla artacağını düşünüyorum. Bu hibe programı, gerçekten genç  çiftçiler, kırsalda yaşayan insanlar veya şehirde yaşayıp, kırsala dönmek isteyen  insanlar için örnek bir program olacak. Bu projeyle ilgili ortaya çıkacak  sonuçları da buradaki ülkelerle paylaşabileceğimizi belirtmek istiyorum."
GÖÇ SORUNU
Genel Müdür Nazlı, çözüm bekleyen bir konunun da göç olayı olduğunu  ifade ederek, bazı bölge ülkelerinde yaşanan siyasi istikrarsızlığın sivil  vatandaşların evlerini terk ederek komşu ülkelere sığınmalarına yol açtığını dile  getirdi.
Türkiye'de yaklaşık 3 milyondan fazla mülteci bulunduğuna dikkati  çeken Nazlı, "Ülkemiz bunlara ev sahipliği yapmaktadır. Bu da bunun en canlı  örneği ve şahididir. Bu ülkelerde mevcut tarımsal altyapı olumsuz etkilenmekte ve  üretim sekteye uğramaktadır. Bu konuda bölgesel ve küresel ölçekte uygun  politikalar geliştirilmesi gereklidir. Ülkesini terk etmek durumunda kalan  çiftçilerin gittikleri ülkede tarımsal üretime devam etmeleri önemlidir.  Böylelikle mesleklerini de devam ettirme olanağı bulacaklardır. Bunun için de en  önemli platformun FAO olacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.