Dünya’nın en büyük kruvaziyer liman operatörü Global Liman İşletmeleri’nin komutasına yeni bir isim atandı. Daha önce birçok küresel firmada yöneticilik yapan Emre Sayın, son yıllarda yaptığı yatırımlarla küresel pazarda lider konuma yükselen Global Liman İşletmeleri’nin, kaptan koltuğuna oturdu.

Global Yatırım Holding iştiraki Global Liman İşletmeleri, Akdeniz’in doğusundan batısına, Asya Pasifik’ten, Adriyatik ve Ege’ye, 7 ülkede toplam 10 limanda operasyon yürütüyor. Sektöründe halen lider konumda bulunan ve önümüzdeki dönemde ciddi büyüme atılımları yapması beklenen Global Liman Holding, alanında dünyanın en güçlü markası olmayı hedefliyor. 

“Global Liman dünyaya örnek olacak”
Global Liman’ın uluslararası ekibine katılmaktan duyduğu heyecanı anlatan Emre Sayın “Dünyada lider olmasına rağmen Global Liman İşletmeleri’nin hikayesinde daha çok başlarda olduğumuza inanıyorum. Kruvaziyer ve taşımacılık sektörüne daha iyi hizmet etmek ve değer katmanın yanında yolcuların limanlardaki deneyimlerini iyileştirmek adına da yapılacak çok şey var. Pazarlama, servis geliştirme ve deneyim yönetimi gibi konulardaki tecrübem ve dünyanın dört bir yanındaki ekiplerimizin bu amaç uğruna kitlenmesi ile ciddi bir fark yaratabileceğimizi düşünüyorum. Onlarca limanın birbirinden öğrendiğini ve en iyi uygulamalarını birbirleri ile paylaştıklarını düşünün. Üstelik bu sinerji ve bilgi paylaşımı ile işletme ve hizmet kalitesinin daha da yükselmesi, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerin daha çok turist tarafından ziyaret edilmesine, ayrıca konukların bu ülkelerden daha memnun ayrılmalarına da yol açacaktır” dedi. 

Çok önemli markaları yönetti
Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu olan Emre Sayın, daha sonra Rutgers ve Princeton üniversitelerinden, Sistem Mühendisliği konusunda yüksek lisans derecesi aldı. 

Kariyerine 1992 yılında Merrill Lynch, Princeton’da Yönetim Uzmanı olarak başladı. 1993 yılında Unilever’e geçen Sayın, 7 yıl boyunca Pazarlama ve Zincir Mağaza Yönetimi gibi departmanlarda farklı üst düzey görevlerde bulundu. 1999 yılında Microsoft’a Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olarak transfer oldu. Microsoft’taki 3 yıllık görev süresini takiben, kariyerine 2005 yılına kadar Kodak’ta Genel Müdür olarak devam etti. Sayın, 2005 - 2007 yılları arasında ise Evyap Pazarlama Genel Müdür Yardımcı olarak çalıştı. 

Emre Sayın daha sonra 7 yıl boyunca Turkcell’de CEO’ya bağlı olarak Bireysel Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı, Kurumsal’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı gibi üst düzey görevleri üstlendi. Son 3 yıldır Vimpelcom, Amsterdam’da İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı ve Verizon, New York’ta Kıdemli Danışman olarak çalışıyordu.