Terra LUNA çöküşü ve Do Kwon’un yargılanması konusunda birçok adım atan Güney Kore, acilen de ABD ile direkt olarak temasa geçiyor. Güney Kore hükuemti bir grup bürokrat, regülatör ve uzmanı ABD’ye yolladı.

Terra LUNA, aidat ve para temize çıkartma…

Güney kore hükumetinin ABD’ye gönderdiği grup, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Mali Ödev Gücü (FinCEN) ile toplantılar yapacak. Konuşulacak konular aralarında Mayıs ayı başında yaşanan ve Güney Kore ile ABD ilk önce olmak üzere çoğu ülkede binlerce mağdur yaratan Terra LUNA çöküşü de olacak. Güney Kore’de savcılar çoğu açıdan Terra LUNA çöküşünü soruştururken ABD’de de kıs asüre içinde bir takım davalar açılmıştı. Son olarak Binance DÜŞÜNCE’e de bu konuda dava açılmıştı.

Terra LUNA dıştan para temize çıkartma ve kripto paraların vergilendirme konuları hakkında da toplantılar yapılacak.

Hatırlanacağı üzere Güney Kore’de yeni seçilen başkan Yoon Suk-Yeol, tercih konuşmalarında kripto para vergilerine de değinmiş ve ülkedeki sistemi “saçma” olarak nitelendirmişti. Güney Kore geçtiğimiz günlerde 2023’te başlayacak olan kripto paralardan %20’lik aidat alınması yönündeki kanunu da 2025 yılına ertelemişti.

Uzakdoğu ülkesinde geçen sene Eylül ayında yürürlüğe giren ağır regülasyonlar yüzünden onlarca orta ve küçük ölçekli kripto para borsası da kapanmıştı. Güney Kore’de acilen Upbit, Bithumb, Coinone ve Korbit ülkenin en büyük kripto para borsaları olarak görülüyor.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/guney-koreden-abdye-regulasyon-ekibi-gitti-terra-luna-konusulacak/