Güney Kore’de vergisini ödemediği belirtilmiş kişilerden 2021 ve 2022 yıllarında şu başlıca dek ele geçirilen kripto para değerinin 184 milyon doları (260 milyar Kore won’u) aştığı belirtildi.

Tek bir kişiden 8.8 milyon dolar

Güney Kore medyasında bulunan haberlere tarafından; bir kişiden ele geçirilen en sihir değer ise 12.5 milyar Kore won’u, bir başa deyişle ise 8.8 milyon dolar… Haberde bahşedilen detaylara kadar bu işinin toplamda 20 kripto parası vardı ve bunların içinde Bitcoin ile XRP de bulunuyordu.

Bilgileri borsalar veriyor

Son 1 yılda çok sert kripto para kuralları getirilen ülkede onlarca borsa katı AML ve KYC regülasyonları yüzünden kapanmak zorunda kalmıştı. Ülkede otoriteler ödenmemiş vergiler üzerinden kripto paralara el koymaya 2020 yılı itibariyle başlamışlardı. Otoritelere gerekli olan herif bilgilerini ise kripto para borsalarının verdiği kaydedildi.

Bilindiği üzere Güney Kore’de geçen yıl uygulamaya onması beklenen kripto para kazançlarından %20’lik aidat alınması kanunu son olarak 2 sene ertelenmiş ve 2025 yılında yürürlüğe konmasına karar verilmişti. Ülkedeki seçimler bu askıya alma kararında büyük etmen olmuştu.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/guney-kore-vergi-odemeyenlerin-184-milyon-lik-kripto-parasina-el-koydu/