Güneşli havalarla birlikte düğün sezonu hazırlıklarını hızlandıran çiftler, bu alanda hizmet veren iş kolları hareketlendirdi. Daha çok davetiye hazırlayanlar, gelinlik dikenler, çiçekçiler, fotoğraf stüdyoları ve kuaförlerin işleri yoğunlaştı.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, geçen yıl 602 bin 982 kişi evlendi. Evliliklerin çoğu yaz aylarında gerçekleşti.     

Havaların ısınması ile birllikte çiftlerin hazırlıklarını hızlandırması, davetiye, salon, gelinlik, damatlık, takı, ayakkabı, kuaför, pasta, çiçek, fotoğraf ve video çekimi ile organizasyon işi yapan şirketlerin de aralarında bulunduğu 20'den fazla piyasayı etkiliyor. 

Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin araştırmasına göre, birçok insanın belki de bir kez yaşayacağı bu mutlu anın maliyeti 20 bin liradan başlıyor. Bu paraya sahip olmayan çiftler ise ya taksit seçeneklerinden yararlanıyor ya da organizasyon firmalarının hazırladığı fırsat paketlerini değerlendiriyor.     

Düğün organizasyon firmaları, sundukları standart paketlere masa düzeni, sandalye giydirme gibi temel organizasyon hizmetlerini dahil ediyorlar.

Standart paketlerin fiyatlandırması genellikle davetli kişi sayısı üzerinden yapılıyor ve kişi başı 5 ila 15 lira arasında değişiyor. Bazı firmalar ise kişi başı fiyat değil toplam bir fiyat veriyor. Örneğin temel organizasyon hizmetlerinin alındığı 150 kişilik bir düğünü ortalama 2 bin lira olarak belirleniyor.