Ethereum, Binance Smart Chain (BSC) ve Harmony blok zincirleri ağları arasındaki birlikteçalışabilirliği karşılayan Horizon köprüsünden geçen hafta çalınan fonların bir bölümü Tornado Cash’e taşınmaya başlandı. Fonların gittiği adreslerin, takibi bir seviyeden sonra imkansız ayla getiren Tornado Cash adreslerine gönderildiği tespit edildi.

Blok zinciri emniyet şirketi PackShield’dan verilen bilgilere tarafından, yaklaşık 30 bin Ethereum (35.4 milyon $), fonların gizlenmesi amacıyla Tornado Cash’e taşınmaya başlandı.

Harmony’den açıklama: Farkındayız

Harmony’den de konuyla ilgili bir yorumlama yapıldı ve hacker’ların fonları Tornado Cash’e taşımaya başladıklarının görüldüğünü ve durumun farkında olan oldukları belirtildi:

“Blok zincirinde nasıl şeffaflık önemliyse, biz de kendi topluluğumuza karşısında transparan edinmek istiyoruz ve bu sebeple, onlardan sabırlı olmalarını rica ediyoruz. şu anda ihtiyacımız olan soruşturmanın devamı için gizliliğin korunmasıdır”

Bilindiği üzere Harmony ekibi hacker’larla irtibata geçmiş ve onlara fonları geri göndermeleri karşılığında 1 milyon dolarlık ödül önermişti. Fakat hacker’lardan 1 haftalık zaman her tarafında hala yanıt gelmedi ve hatta şimdi de fonlar mikserlere taşınmaya başladı. Tüm bu olanlar, hacker’ların 1 milyon dolarlık ödüle sıcak bakmadıklarını gösteriyor.

Harmony hem, durum raporlama ekibine dayndırdığı bilgilendirmesinde ne zeki sözleşme kodlarında ne de Horizon platformunda herhangi bir açık saptama edildiği belirtmişti. Konuyla ilgili soruşturma ise devam ediyor.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/harmony-horizondan-calinan-fonlar-tornado-cashe-gonderilmeye-baslandi/