9 milyon TLlik yatırım hakkında açıklama yapan Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen ve Niğde Milletvekili Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu şunlar söyledi,

"Konya Ovası Projesi (KOP) desteği kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 9 milyon Lira tutarındaki 35 adet yeni ahır ve ağıl yapımı projeleri onaylanmıştır.

İl Proje Değerlendirme Komisyonu ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Proje Yürütme Birimi tarafından Önümüzdeki bir yıl içerisinde Niğde ilimizde 49'ar Büyükbaşlık 30 adet yeni ahırlar ve 200'er küçük başlık 5 adet yeni ağıllar yüzde elli hibeli olarak yaptırılacaktır.

Bu 35 adet yeni Ahır ve Ağıl projeleri yapımı tamamlandığında 4,5 milyon lira tutarındaki hibe Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarafından Niğde Çiftçisinin hesaplarına aktarılacaktır. Niğde İlimizin her alanda olduğu gibi hayvancılık sektörünün gelişmesi içinde hükümet programımızdan ve desteklerinden daha fazla yararlanması için Ankara da Bakanlıklarda yatırımları, programları ve ödenekleri yakından takip ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz. Elde edilen bu kazanımda desteklerini esirgemeyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk ÇELİK Bey'e Niğde tarımı adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu projelerin İlimiz tarımına ve ilimiz ekonomisine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz."

KOP Nedir?
KOP Eylem Planı hazırlık süreci 30 Nisan 2012 tarihinde Bakanlıklar, Valilikler, Üniversiteler, Kalkınma Ajansları ile yapılan yazışmalarla başlatılmıştır.

KOP Eylem Planı 30 Aralık 2014 tarihinde Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu’nda onaylanmıştır.

KOP Eylem Planı, KOP Bölgesi’ni bir bütün olarak ele alan ilk resmi kalkınma planı olup, bölge potansiyelini, bölge insanı ve ülke için en üst düzeyde değerlendirmeyi amaçlamaktadır.

KOP EYLEM PLANI ANA GELİŞİM EKSENLERİ
• Toprak ve Su Kaynaklarının Sürdürülebilir Kullanımı,
• Ekonomik Yapının Güçlendirilmesi,
• Altyapının Geliştirilmesi ve Kentleşme,
• Beşeri ve Sosyal Yapının Güçlendirilmesi,
• Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi

KOP Bölgesi kamuoyunda “Türkiye’nin Tarım Merkezi” olarak algılanmaktadır. İklim şartları ve giderek azalma tehdidi altında bulunan su varlığı ile Bölge’nin, sadece tarım odaklı kalkınmasının sürdürülebilir olamayacağı görülmektedir. Başta tarım sektöründe değişim sağlanarak diğer tüm sektörlerle birlikte dönüşümü kapsayacak bir kalkınma programını uygulamak eylem planının temel politikasını oluşturmaktadır.

Kaynak: İHA