Hollanda’nın Almeira Kenti Belediye Başkan Yardımcısı Tjeerd Herrma, 2022’de düzenleyecekleri botanik EXPO öncesinde EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın bilgi ve tecrübelerinden yararlandıklarını söyledi.

2022’de A1 kategorisinde bir botanik EXPO’ya ev sahipliği yapacak olan Hollanda’nın Almeira kenti yetkilileri, fikir alışverişinde bulunmak üzere EXPO 2016 Antalya’yı ziyaret etti. Almeira Kenti Belediye Başkan Yardımcısı Tjeerd Herrma, Program Müdürü Hillebrand Koning ve Finans Uzmanı şefi Jannewietske de Vries’den oluşan heyet, EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı VIP binasında EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından karşılandı. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül heyete EXPO 2016 Antalya projesi hakkında sunum yaptı ve sergi alanı hakkında bilgi verdi. 

Heyet, ülke katılımları, kapı yönetimi, ziyaretçi hizmetleri, lojistik alanlar gibi konularda çeşitli sorular sordu ardından da Kongre Merkezi, EXPO Serası, Torku Çocuk Adası, Osmanlı Bahçesi, ülke bahçelerini Ve Türkiye Tema Bahçelerini gezdi. 
EXPO 2016 Antalya’ya gelmekten çok mutlu olduklarını söyleyen Almeira Kenti Belediye Başkan Yardımcısı Tjeerd Herrma, 2022’de Almeira’da bir botanik EXPO’ya ev sahipliği yapacak olmanın onurunu yaşadıklarını ifade etti. Herrma konuşmasının devamında şunları söyledi;
“EXPO 2016 hakkında bilgi aldık. Alanı gezdik. EXPO’yu deneyimlemenin en güzel yolu da bu. Bu EXPO’dan öğreneceğimiz dersler var. Burada oluşturulan manzaradan ilham alacağız. Binalar ve kültürel programlar hakkında da bilgi aldık. “Çiçek ve çocuk” kombinasyonu da sanırım yeni jenerasyonu kentin doğasına dahil edebilmek için çok güçlü bir tema.”

Heyetin alan gezisi sonrası EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök, Almeira Kenti Belediye Başkan Yardımcısı Tjeerd Herrma’ya EXPO 2016’nın sembol çiçeği şakayık takdim etti. 

Geçtiğimiz günlerde de Japonya’nın Maliyeden Sorumlu Devlet Bakan Yardımcısı Manabu Sakai başkanlığındaki 18 kişilik heyet, EXPO 2016 Antalya sergi alanına gelerek 2026’da Yokohama’da düzenlenecek EXPO öncesinde EXPO 2016 Antalya yetkililerinden bilgi almıştı.