Şirketin internet sitesinde yer alan açıklamada, Fibabank'ın Abraaj Group'tan aldığı desteği şubelerini artırmak ve büyümesine katkı sağlamak amacıyla kullanılacağı ifade edildi. 

NAQVİ: TÜRKİYE'DEKİ DOKUZUNCU YATIRIMIMIZ

Abraaj Group Kurucusu ve CEO'su Arif Naqvi, satın almayla ilgili olarak, "Abraaj'ın Fibabank ile ortaklığı bizim bankacılık alanındaki sekizinci küresel yatırımımız olmakla birlikte Türkiye'deki dokuzuncu yatırımımız" dedi. 

ÖZYEĞİN: HEYECANLIYIZ

Fiba Group ve Fibabanka Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin ise, "Abraaj Group ile yeni işbirliğimiz ve yönetim kurulumuzda yer alacaklarını duyurmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Bu Fibabanka için heyecan verici bir büyüme ve Abraaj'ın yatırımının ve finan sektöründeki uzun soluklu deneyiminin bizim faaliyetlerimizde bir sonraki adıma taşımaya yardımcı olacağından eminiz" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DE YATIRIMLARI BULUNUYOR

Abraj Group daha önce de Türkiye'deki bazı şirketlere yaptı.

Yü-Ce Tıbbi Gereçleri, Yörsan Gıda, Republika, Numarine ve hepsiburada.com Abraj Group'un Türkiye'de yatırım yaptığı şirketler arasında yer aldı.

FİBABANKA'NIN 70 ŞUBESİ BULUNUYOR

Fibabank'ın Türkiye'de 18 ilde 70 şubesi var. Abraaj Group açıklamasına göre, Fibabank'ın 4,3 milyar dolar toplam varlığı, 2016 birinci çeyrek sonunda ise 3,2 milyar dolar da kredi hesabı bulunuyor. 

Kaynak: Hürriyet