Türkiye’de spor aletleri pazarının önde gelen oyuncularından Ağrılı işadamı Hasan İpek, Türkiye’den bir gecede kaçan Jatomi ile temaslara başladığını söyledi. Spor Dünyası markasıyla 1000’den fazla spor salonuna ürün tedarik ettiklerini dile getiren İpek, “Jatomi’nin salonlarına talibiz. Bu konu ile ilgili ilk temasları kurduk. Eğer salonları devrederlerse, 20 bin kişinin hakkını koruyacağım” dedi.

Türkiye’de yılda 60 milyon liralık spor aleti satan Ağrılı işadamı Hasan İpek, “Jatomi ile ilk teması kurduk. Polonya’ya gidip görüşeceğiz. Mevcut AVM’leri ve 20 bin üyenin haklarını devralmak istiyorum. Böylece hem mağdur olan insanlara yardım edeceğiz hem de spor salonlarını kurtaracağız. Tek talebimiz belli bir süre AVM’ler kiraları makul seviyeye çeksin. Yabancı firmalar Türkiye’de doğru bir modelle kurulmadıkları zaman kâr edemiyorlar. Jatomi’nin de birçok hatası oldu. Biz bu hatalara düşmeyeceğiz” dedi. 

KOLAY BİR İŞ DEĞİL

Jatomi’nin Türkiye’den çekilmesinin ardından çalışmalar yaptıklarını dile getiren İpek, şunları söyledi: “Salonları mevcut haliyle devralmak istiyoruz. Yeni yatırım yapılması gerekirse yapacağız. Aletleri de yenileyebiliriz. Burada en önemli konu mağdur olan insanların haklarını korumamız olacak. Alışveriş merkezlerinin içerisinde çok büyük metrekarelerle kurulan bu spor salonlarını işletmek kolay değil. AVM’ler için de zor bir durum. Şuan ziyaretçi sayıları spor salonlarının kapalı olmasından dolayı düşüyor. Bu konuyla ilgili olarak onlar da önlem almalı. Biz sadece AVM’lerden kiraların makul seviyeye çekilmesini talep edeceğiz. Eğer bu talebimiz gerçekleşirse kimse mağdur olmayacak.”

CİROSU 60 MİLYON TL

Bugüne kadar Türkiye’de 1000’den fazla spor salonu kurduklarını anlatan Spor Dünyası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan İpek, kendi şirketi ile ilgili şu bilgileri verdi: “Biz yıllardır yurtdışından spor aletleri ithal ediyoruz. Birçok markanın Türkiye distribütörlüğünü yapıyorum. Şuan belediyeler ile çalışmaya başladık. Birçok belediye tesisinin spor salonlarını hazırlıyoruz. Yılda 60 milyon lirayı aşan bir ciromuz var. Gaziantep’ten İstanbul’a kadar birçok ilde çalışmalar yaptık. Spor kulüplerine de malzeme satıyoruz.”