Kripto paralardaki fiyat düşüşlerinden negatif şekilde etkilenen Celsius Network, iflastan kullanıcılarının desteğiyle çıkmayı plânlıyor. Bilindiği üzere şirket muhtemel finansamn seçeneklerini tahlil etmek üzere bankacılık devi Citigroup, avukatlık firması Akin Gump Strauss Hauer & Feld ve idare danışmanlığı şirketi Alvarez & Marsal ile anlaşmıştı.

Avukatların önerisi 11. Birim!

ABD medyasında yer alan haberlere göre ise, şirket yöneticileri, avukatların iflas yasasının 11. bölümünü sinyâl eden beyanına karşısında çıkıyor. ABD’de “11. bölüm” olarak da tanıdık yasanın ilgili maddesi, en fiyatı yüksek iflas süreçlerinden birini işaret ediyor oysa durumda mahkemler, şirketin borcunu baştan yapılandırmasına izin vermesinin yanına faaliyetlerini sürdürmesini de sağlıyor.

Yöneticilerin çözümü, “hodl modu”

Şirket yöneticileri bu seçeneğe sıcak bakmazken, Celsius’un iflastan en ince ayrıntısına kadar kurtulmasını ve buna kullanıcıların da destek olacağı bir usul düşünüyor. Yöneticilere tarafından; kullanıcılar şirkete olan desteklerini Celsius hesaplarındaki “Hodl modunu” aktive ederek gösterebilirler. Platform üzerindeki “Hodl modu”, uzun süreli olarak Celsius’tan çekim veya başka bir platforma transfer yapmayı düşünmeyen kullanıcılar için geliştirilen bir emniyet opsiyonu olarak kullanılıyor.

Bilindiği üzere Celsius’tan acilen zaten herhangi bir çekim yapılamıyor. Ama şirket yöneticileri, hodl modunun aktive edilmesinin, müşterilerin de bu çekimi, firmaya desteklemek nedeniyle yapmayı düşünmediğini göstermek olacağını düşünüyor.

Geçen hafta sosyal medyadaki kampanyayla birlikte tekrar 1 doların üstüne meydana çıkan Celsius platformunun kendi token’ı olan CEL, haberin yazıldığı dakikalarda ise 0.74 dolardan operasyon görüyor.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/iflasin-esigindeki-celsiustan-hodl-modu-cozumu/