Zürih’te düzenlenen Point Zero Konferansı’nda konuşan İngiltere Merkez Bankası başkan yardımcısı Jon Cunliffe, kripto para düşüşlerinden yeni başarı hikayeleri çıkabileceğini söyledi.

“Şirketler gitti ama teknoloji kaldı”

Cunliffe, dotcom balonu sırasında 5 trilyon dolarlık varlığın piyasadan silindiğini ancak bu çöküşten sağlam şekilde çıkanların da ayrı seviyeye geldiklerini belirtti:

“Ben benzerliği dotcom balonuyla kuruyorum. O dönem 5 trilyon dolar piyasadan silinmişti. Çoğu şirket yok oldu fakat teknoloji kaldı. Ve 10 yıl daha sonra da, o krizde hayatta kalmayı başaranlar, yani Amazon ve eBay gibi şirketler, bugünün en başat oyuncuları oldular”

“Birkaç ayda ne olursa olsun, krpto devam edecek”

Kripto paralardaki düşüşün kısa vadede devam etmesinin sağlam projeleri değil etmeyeceğini belirten yönetici şu ifadeleri kullandı:

“Önümüzdeki aylarda ne olursa olsun, kripto para teknolojisi ve ekonomisi gelişmeye ve ilerlemeye devam edecek. Gelecekte piyasalar üzerinde koskocoman etkileri olacağını düşünüyorum.”

Sabit coin’ler konusunda da konuşan Cunliffe, bu nesil paraların temelinde yapayzeka entegrasyonunun olup olmaması gerektiği konusunda kararsız kaldığını belirtti ve “Londra’dan Zürih’e pilotsuz uçakla gitmek hoş oalbilir veya kendi kendine sürüş yapan otomobil iyi olabilir oysa yapayzeka kodlanması hatalı olursa kaza yapılır” dedi.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/ingiltere-merkez-bankasi-yoneticisi-bu-dususten-saglam-cikanlar-cok-buyuyecek/