İngiltere’de hükümet, kişisel kripto para cüzdanlarıyla ilgili manâlı bir düzenlemede geri adım attı.

Ilk Olarak düşünülen laf konusu düzenlemede, bireysel kripto para cüzdanlarına aktarma işlemi yapmak isteyen herkesin alıcıya ait bilgileri de vermesi gerekecekti. İlk olarak geçtiğimiz Temmuz ayında duyurulan bu plan ile kripto paralar için belirlenecek finansal standartlarda bütün mali hizmetler ile tutarlılık gözetiliyordu. aynı zamanda, kara para temize çıkartma ve terör faaliyetlerinin finansmanının önlenmesini amaçlayan G20 Mali Eylem Devir Gücü (FATF) standartlarına atıfta bulunularak paranın göndericisinin ve alıcısının sürükleyici bir şekilde saptama edilmesi gerektiğine vurgu yapılıyordu.

1000 euronun üstünde her işlem için istenecekti

Eklenmesi istenen kurala göre, 1000 euro altında transfer gerçekleştiren kişiler için sınırlı veri gerekliyken bu miktarın üzerindeki herhangi bir işlem için ise, gönderenin herif hakkında daha artı kişisel data vermesi talep ediliyordu.

Yasa dışı finansman için yüksek risk teşkil eden işlemlerle sınırlandırıldı

Bugün yapılan değişikliğe tarafından de tüm şahsi cüzdan transferleri için tip ve gönderici bilgilerini almanın yerine, kripto para borsaları gibi, kripto varlık hizmeti veren şirketlerin bu bilgileri sadece yasa dışı finansman açısından yüksek tehlike teşkil eden işlemler için toplayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – İngiltere Merkez Bankası, kripto nedeniyle milyonluk bütçe artırımı istiyor

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/ingiltere-tartisilan-kripto-duzenlemesinde-geri-adim-atti/