Twitter, Türkiye dâhil Avrupa çapındaki tüm şirketlere ve iş arayanlara yönelik #İşBulmaFuarı dün (19 Mayıs) gerçekleşti.
Alanında tek olan online fuara çok sayıda Twitter kullanıcısı katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından atılan tweetlerle, iş arayanlar kendilerini 140 karakterle potansiyel patronlarına tanıtmaya çalıştı.

Tüm gün boyunca farklı sektörlerden şirketler, kendilerine uygun adaylar bulabilmek için tweet attı. Mercedes – Benz Gülsoy Otomotiv (@gulsoyotomotiv) ile mobilya devi Alfemo @alfemo gibi şirketler de iş aramalarını #İsBulmaFuari ile duyurdu.

Bir şirket “web tasarımı ve proje konusunda ekip arkadaşları aradığını” kaydederken bir diğeri Sapanca’daki bir otele resepsiyonist arandığı yönünde duyuru yaptı. Turizm sektöründe aradıkları çalışan için maaşı bile not ederek detaylı bilgi veren şirketlerin yanı sıra büyük şirketler iletişimci aramalarını keyifli içeriklerle gerçekleştirdi.
Ayrıca uluslararası birçok şirket Türkçe #İsBulmaFuarı, İngilizce olarak da #JobFair hashtagiyle çalışanlar aradığını duyurdu.

İş arayanlar ise mesleklerine veya yaşadıkları kentlere ilişkin hashtag’leri de kullanarak etkinliğe katıldı. Gıda teknolojisi mezunu bir kullanıcı #gidateknikeri hashtagiyle iş ararken Batman’dan bir katılımcı da inşaat teknikeri olarak görev yapmak amacıyla kampanyada yer aldı. Öğretmenler, işletmeciler, kimyagerler, yat tasarımcılar dahil çok sayıda farklı meslekten kullanıcı, kendilerine en uygun mesleği bulabilmek adına tweet attı.