Uluslararası aylık ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekovitrin tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen Yılın Starları Ödül Töreni, 12 Haziran tarihinde İstanbul WOW Hotel Convention Center’da gerçekleştirildi. 500’e yakın davetlinin katıldığı Yılın Starları Ödül Töreni, Avrupa ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri ve Türkiye’den iş, siyaset, bürokrasi, eğitim ve sanat dünyasından önemli isimleri buluşturdu.

İş dünyasından kişi ve kuruluşların ödüllerini aldığı gecede konuşma yapan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, ekonominin günümüzde toplumların ve fertlerin hayatında çok daha önemli bir hale geldiğin söyledi. Kahraman, sözlerine şöyle devam etti: “Ekonomik kalkınma, istihdam ve yatırım meseleleri devlet güçlerince önemli ve çok ciddi öncelikli bir durum haline geldi. Gelir dağılımdaki adaletsizliklerin giderilmesi konusu bütün devletlerin en önemli gündem maddelerinden birisini oluşturmaya başlamıştır. Ayrıca küreselleşme diye bir olgu ortaya çıkmış iktisadi emperyalizm denilen yeni bir sömürü düzeninden söz etmekle mümkün hale gelmiştir. Dünya aşırı bir üretim ve tüketim durumuna gelmiş, buna bağlı olarak çevre sorunları tüm dünyanın ortak meselesi haline gelmiştir. Böylesi bir dünyada ekonomi haberlerinin ne kadar büyük önem taşıdığını anlamak zor değildir. Aynı şekilde dürüst ve doğru bir ekonomi haberciliğinin de ne kadar ehemmiyetli hale gelmiş olduğunu artık herkes takdir etmektedir. Bu arada gelişmemizi, kalkınmamızı önlemek isteyen dış ve iç mihrakların oyunlarına gelmeden, tuzaklarına düşmeden, ülkemizi tarihin üslubuna ulaştırmada başarılı olacağımıza yürekten inandığımı belirtmek isterim.” 


‘’Siyasi İstikrar Büyük Nimet’’
Törenin açılış konuşmasını yapan Ekovitrin Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Abacıoğlu, yılın starları seçilen isim, kurum ve kuruluşları tebrik etti ve 30 yıldır ekonomi basını içinde yer aldıklarını kaydetti. Abacıoğlu, Türkiye’nin dışa açılımını, ekonomideki gelişmeleri yerinde izlediklerini ifade ederek, “Türkiye, terör belasından kurtulursa ekonomi uçuşa geçecek. En sıkıntılı zamanda bile yüzde 5’e yakın bir büyüme gerçekleşti ülkemizde. Siyasi istikrarın varlığı büyük bir nimet, Allah’ın bir lütfu olarak görüyoruz. Biz ülkemizin huzur içerisinde kalkınmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.


‘’Ekovitrin’in Sesini Tüm Dünyaya Duyuruyoruz’’

Ekovitrin Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ekovitrin Genel Müdürü Şeref Özata ise, uluslararası aylık ekonomi haber dergisi olan Ekovitrin’in Avrasya bölgesinde en fazla tanınan ekonomi haber dergisi olduğunu söyledi. Özata, Ekovitrin’in 16 yıldır yayın hayatını başarıyla sürdürdüğünü ve bugün itibarıyla 12 ülkede temsilciliği bulunduğunu kaydetti.


Ekovitrin Medya Grubu Yönetim Kurulu üyesi ve Ekovitrin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bilal Koçak ise, “Ekovitrin, Yılın Starları Ödülleri törenleriyle, Türkiye ve yurt dışındaki başarılı iş adamlarımız arasında bir köprü kuruyor’’ dedi.

KİMLER KATILDI?
Ev sahipliğini Ekovitrin Medya Grubu Ortakları Şeref Özata, Kamuran Abacıoğlu ve Bilal Koçak’ın yaptığı İstanbul Wow Otel de düzenlenen törende; Siyaset Onur Ödülü’ne layık görülen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Akçelik Holding ve Club Nena Yönetim Kurulu Başkanı Nevin Akçelik, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Erdal Erdem, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Pasha Bank Türkiye Genel Müdürü H. Cenk Eynehan, İntegral Menkul Değerler Genel Müdürü Kıvanç Memişoğlu, Atiker Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Atiker, Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, Sefamerve.com Kurucu Ortağı Oya Okur Erciyeş, Karaca Home Yönetim Kurulu Üyesi Sami Karaca, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, İskar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Karataş, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, Nurteks Halı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Nalbant, Zigavus Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Polat, Albayrak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Albayrak, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Nata Holding Genel Müdürü Süleyman Sayın, Transbosphor Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Can, Velsan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Can, Kalay Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Kalay seçkin davetliler arasında yer aldı.

İşte 2015 Yılının Starları 
Yılın İş Adamı: Ferit Şahenk 
Yılın İş Kadını: Nevin Akçelik 
Yılın Şirketi: TAV
Yılın Markası: Halkbank
Yılın İhracatçısı: Sanko Holding
Dünyanın En İyi Havayolu Şirketi: THY
Yılın Sağlık Kuruluşu: Dentaydın
Gayrimenkul Sektöründe Yılın Projesi: Vadistanbul
Yılın Katılım Bankası: Albaraka Türk
Yılın Finans Yatırımı: Pasha Bank
Yılın Aracı Kurumu: İntegral Menkul Değerler
Yılın Sanayicisi: Mehmet Ali Atiker 
Yılın Girişimcisi: Ümit Kalko 
Yılın Genç Girişimcisi: Oya Okur Erciyeş 
Yılın Markası: Karaca Home
Yılın CEO’su: Kaan Terzioğlu 
Yılın Yatırım Projesi: Yavuz Sultan Selim Köprüsü
Yılın İnovasyon Markası: Zigavus - BIOZ
Asya’da Yılın Başarılı Türk Şirketi: Albayrak Grubu
Avrupa’da Yılın İş Adamı: Kemal Şahin 
Avrupa’da Yılın Başarılı Türk Şirketi: Medipa Handels GmbH
Yılın Meslek Örgütü: DEİK
Anadolu’da Yılın Girişimcisi: İsmail Karataş 
Yılın Belediye Başkanı: Recep Altepe 
Türkiye’de Yılın Yabancı Markası: Huawei
Yılın Vakıf Üniversitesi: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
Yılın En İyi Çıkış Yapan Kanalı: TRT World
Türk Cumhuriyetleri’nde Yılın Şirketi: Nata Holding
ABD’de Yılın Şirketi: Comodo

Ekovitrin Jürisi tarafından ayrıca iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimlerine de “Onur Ödülleri” veriliyor. İşte bu isimler…

İş Dünyası Onur Ödülleri:
Emin Üstün 
İbrahim Nalbant 
Mustafa Can 
Velittin Küçük

Sanayide Geri Dönüşüm Ödülü: Erdoğan Erdem
Avrupa Türk İş Dünyası Onur ÖdülüKalay Holding