Yabancıların hak ve mükelleflikleri hakkında bilgilerin aktarıldığı "Geçim Buluşmaları" buluşmalarının 6'ncısı Bursa'da reelleştirildi.

Şehirdeki bir otelde, Beynelmilel Göç Siyasetleri Geliştirme Merkezi ICMPD, Göç Yöneti Genel Müdürlüğü ve Göç Yöneti Bursa İl Müdürlüğünce tertip edilen "Geçim Buluşmaları-6" programının açılışında konuşma yapan Göç Yöneti Genel Müdür Destekçisi Gökçe Ok, Bursa'nın göç açısından ehemmiyetli bir şehir olduğunu söyledi.

Ok, Bursa ile alakalı "Yüzyıllara hitap eden bir çınar, kökleri ile geçmişten aldığı tam uygarlık kodlarını, belleğimizi, büyük gövdesi ile dalları ve yapraklarıyla geleceğe uzatan koca bir çınar." ifadelerini kullandı.

"Türkiye cazibe merkezi"

Göç Yöneti Genel Müdürlüğü Geçim İrtibat Dairesi Başkanı Aydın Keskin Kadıoğlu da Türkiye'nin coğrafi konumunun ehemmiyetine vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Göç akımları sonucunda ülkemiz, Suriye'den iç savaştan kaynaklı ülkemize gelen ve geçici koruma altında bulunan 3,6 milyon Suriyeli ile kendi ülkesinin milli gözetmesinden yararlanamaması nedeniyle beynelmilel koruma arayışında olan 330 bin insana kucak açmıştır. Bunun yanı gizeme politik kararı ve büyüme ekonomisi nedeniyle kumpaslı göç içinde cazibe merkezi gidişatında olan Türkiye eğitim, çalışma, iş kurma gibi saiklerle ikamet izni alan 865 bin yabancıya da konut sahipliği yapmaktadır."

Bursa'nın göç yönetimi açısından başta gelen misallerden biri olduğunu ifade eden Kadıoğlu, "Bursa'da Suriyeliler tarafından bugüne kadar 400'ü aşkın fabrika kurulmuştur. Bir o kadar da yatırım, başka tebaadan insanlar tarafından da yapılmaktadır." ifadelerini kullandı. 

Mert Alaş: 10 sene evvel, 10 sene sonra

Ormanda yaşamayı seçen youtuber şoke etti!

Para karşılığı evini dolaştırıyor!