Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da açılış konuşmacıları arasında yer aldığı Forum’da, güçlü ve sürdürülebilir büyüme için finansmanın kapsayıcı olmasının önemi masaya yatırılacak. 

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye), Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi (UNEP FI) ve Global Compact Türkiye iş birliğiyle düzenlenen Sürdürülebilir Finans Forumu’nun dördüncüsü, 11 Mayıs 2016’da gerçekleştirilecek. 
Borsa İstanbul’un ev sahipliğinde, Garanti Bankası ve Şekerbank’ın ana sponsorluğu, TSKB’nin ise destek sponsorluğu ile düzenlenecek Forum’un bu yılki teması, 2016-2018 Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında sıkça değinilen çevresel açıdan sürdürülebilir ve sosyal açıdan kapsayıcı büyümenin finansmanı konusunda farkındalık sağlamak üzere “Kapsayıcı Büyüme İçin Kapsayıcı Finans” olarak belirlendi.
Açılış konuşmalarını Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, UN Global Compact Türkiye Başkanı Mustafa Seçkin ve SKD Türkiye Başkanı Canan Ercan Çelik’in yapacağı Sürdürülebilir Finans Forumu’nda, güçlü ve sürdürülebilir büyüme için finansmanın kapsayıcı olmasının önemi masaya yatırılacak. 
Forum’da “Gelişmekte Olan Ülkelerde Kapsayıcı Finans” ve “Finansal Kapsayıcılık Konusunda İyi Uygulamalar” başlığıyla gerçekleştirilecek panellerde de, yerli ve yabancı uzmanlar, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme ile finansman arasındaki ilişkiyi iş dünyası açısından ele alarak bu alanda gerçekleştirdikleri iyi uygulamaları paylaşacaklar.