Karahıdır köyü ve çevresinde organik şekilde yetiştirilen Karahıdır kirazının hasadına başlandı. Hasad yaklaşık 20 gün sürecek ve işçilere ekstra gelir sağlayacak.

Köyün geçim kaynağı olan kirazların çevre illere ve büyük şehirlere ithalatı satıcıları memnun ediyor.

Kiraz hasadına gelen kadınlardan Nahide Uçar, kiraz bahçelerinde çalışmak suretiyle aile bütçelerine katkıda bulunduklarını söyledi.

Kirazın kilogramının 10 liraya kadar alıcı bulduğunu belirten Uçar, hasat çalışmalarının yaklaşık 20 gün süreceğini kaydetti.
"LEZZETİ ORGANİK OLMASINDAN GELİYOR"

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci ise kirazın lezzetinin organik olmasından kaynaklandığını bildirdi.
Kırklareli'de hasat edilen kirazın iç piyasada İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale ve İzmir gibi çevre illere de gönderildiğini kaydeden Keçeci, kirazdaki rekoltenin bu yıl yaklaşık 80 ton olmasının beklendiğini dile getirdi.

Rekoltede geçen yıla göre yüzde 30 düşüş yaşanacağını ön gördüklerini ifade eden Keçeci, ''Bu yıl hasat çalışmaları üreticilerimiz tarafından yapılıyor. Kirazın lezzeti organik olmasından. Karahıdır kirazının lezzeti ve renginin kırmızı olması tarlada kullanılan doğal gübreden kaynaklanıyor'' sözlerini kaydetti.