Kipa, 2015-2016 finansal yıl sonuçlarına göre satışlarını arttırdı. Kipa’nın çizgi üstü maliyeti yüzde 7 oranında düşerken; stok değer düşüşü ise yüzde 22.3 oldu. En çok satış büyümesi ise yüzde 29.8 ile spor malzemeleri, yüzde 27.6 ile elektronik ürünleri ve yüzde 22.1 ile çanta kategorilerinde gerçekleşti.

Sonuçlarla ilgili bir açıklama yapan Kipa CEO’su Bill O’Neill, “Müşterilerimize yaptığımız yatırımın sonuçlarını alıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yıl tüm ekibimizle birlikte stratejimizi, işimizin kalbini oluşturan müşterilerimize her gün biraz daha iyi hizmet sunabileceğimiz koşulları yaratmak olarak belirledik. Bir yandan mağazalarımızdaki hizmet ve ürün kalitemizi arttırırken diğer bir taraftan da müşterilerimize sunduğumuz teklifleri ve kampanyaları çeşitlendirdik. Bu adımların müşterilerimiz tarafından da takdir edildiğini görmekten dolayı çok memnunuz. Önümüzdeki yıl da rekabet gücümüzü arttırmaya odaklanarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

2015 Haziran ayında Türkiye’ye gelmesinin ardından bir dizi önemli yapısal düzenlemeyi hayata geçiren Bill O’Neill, bir yıl boyunca hayata geçirilen çalışmaları ise şöyle özetledi:
  • İŞKUR ile ortak “İşbaşı Eğitim Programı” başlattık. Bir yıl sonunda 1.000 kişiye uygulamalı perakende eğitimi vermeyi, bunun % 20’sini de istihdam etmeyi hedefledik. 
  • Taze Gıda kategorisinde yaptığımız yenilikçi çalışmalarımız kapsamında, Kipa’nın sütlü şarküteri özmarkası Kipa Mandıra’nın lansmanını yaptık. Ezine, klasik beyaz, İzmir ve Bergama tulum gibi 11 ürün çeşidinden oluşan Kipa Mandıra kısa sürede müşterilerimizin büyük beğenisini kazandı. Kipa’da satılan sütlü ürünlerin yaklaşık yüzde 10’u Kipa Mandıra ürünleri oldu.
  • Yüzde yüz yerli tekstil markamız BradforD’un lansmanını yaptık. Türk insanının beğenisine ve vücut yapısına uygun ürünleri, ulaşılabilir fiyatlarla müşterilerimize sunduk. Böylece Türkiye’de kendi tekstil markasını yaratan ve mağaza içinde “giyim mağazası” kuran ilk perakendeci olduk. 
  • Alışveriş merkezlerimizde, çocuklara ve ailelerine güzel vakit geçirebilecekleri ortamlar sunmaya devam ettik. “Çocuk Krallığı” ve “Vikingler” gibi oyunlarla İzmir’in bugüne kadar gördüğü en büyük temalı alan etkinliklerini getirdik, binlerce çocuğu eğlendirdik. 
  • AVM’lerimizi ve hipermarketlerimizi “Aile Dostu” konseptiyle düzenlemeye devam ettik. Çocuklara özel oyun alanlarının yanı sıra çocuklara özel yemek alanları kurduk, bebek odalarını yeniledik.
  • Kipa’nın 23‘üncü yaşgünü, yeni yıl ve dini bayramlar başta olmak üzere tüm özel dönemlerde müşterilerimize cazip kampanyalar ve renkli etkinlikler sunduk. Mevcut kampanyalarımıza ek olarak ürün bazında günlük sürpriz indirimlerimizle müşterilerimizin sevdiği yenilikçi bir kampanya oluşturduk.
  • Müşterilerimize, sadece promosyon dönemlerinde değil, her gün ucuz fiyat sunmak için ‘Yok Böyle Fiyat’ lansmanını yaptık. Bu kampanya ile müşterilerimize üç ay boyunca sabit fiyatlar sunabiliyoruz. 
  • Çevre dostu enerji düzenlemelerimiz ile tüm mağaza ve dağıtım merkezinde metrekare başı karbon salınımını yüzde 50 oranında azaltma sözümüzü planlanandan altı yıl önce yakaladık. Karbon salınımımızı azaltarak doğaya 100 bin ağacın yapabileceği katkıyı sağladık.
  • Kipa adı ile özleşen “1 TL Günleri” ve “Teknokipa Günleri” gibi kampanyaları hem süre hem ürün kapsamı olarak genişlettik. Yeni ürünlerimizi, rekabetçi fiyatlarla sene boyunca farklı dönemlerde müşterilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz. 
  • Yerelleşme stratejimiz bu yıl da devam etti. Ürün gamımızı yerel lezzetlerle zenginleştirdik ve yerel ürün satışlarımız 15 milyon TL’ye ulaştı. 
  • İzmir’in kültürel hayatının çok önemli bir parçası olan “İzmir Uluslararası Kukla Günleri”nin ana sponsoru olduk. Binlerce izleyicinin dünyaca ünlü sanatçıların gösterilerini ücretsiz izlemelerini sağladık.
  • TEGV ile birlikte hayata geçirdiğimiz ‘İyi Yaşam Programı’ aracılığıyla 60 bin çocuğa sağlıklı beslenme, fiziksel aktivitenin önemi ve kişisel farkındalık alanlarında eğitim sağladık.
  • Sosyal sorumluluk alanında belirlediğimiz; ‘gençler için yeni fırsatlar yaratmak’, ‘sağlıklı yaşamı desteklemek’ ve ‘gıda israfının azaltılmasına öncülük etmek’ önceliklerine uygun olarak birçok projeyi hayata geçirdik. Ege Bölgesi’ndeki girişimcilere yönelik olarak hayata geçirilen ‘Girişim Kampüsü’ projesinin ana sponsoru olduk. Türkiye’de ilk kez Kipa tarafından oluşturulan ve eğitim, sağlık gibi birçok konuda projeler hayata geçiren Aile Kulüplerimiz 12 bin üyeye ulaştı. Toplum Elçilerimiz ise yine toplum yararına birçok önemli projeyi hayata geçirdi. 

Kipa Hakkında:
Kipa (Kitle Pazarlama, Lojistik Ticaret, Gıda Sanayi A.Ş.), 20 ilde 168 mağazası, 21 noktada 31 AVM’si ve 6.000’e yakın çalışanıyla, Türkiye’nin en önde gelen perakendeci kuruluşlarından biridir. İzmir’de 1992 yılında 100 ortaklı bir girişim olarak kurulan Kipa’nın ilk mağazası Bornova Kipa 1994 yılında faaliyete geçmiştir. Kısa sürede Ege’nin yıldızı haline gelen kuruluş, 2003 yılında dünyanın sayılı perakende zincirlerinden Tesco ile birleşmiş ve Türkiye’nin önde gelen çok kanallı perakendecileri arasında yerini almıştır.