Kocaeli'de İzmit Belediyesi'nden memura yüzde 100, sözleşmeli memura yüzde 200 zam!KOCAELİ (İGFA) - İzmit Belediyesi'nin KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen ile memur ve sözleşmeli memurlara yönelik 2 yıl geçerli olmak üzere imzaladığı 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi kapsamında memurlara yüzde 100, sözleşmeli memurlara ise yüzde 200 oranında zam yapıldı.

İzmit Belediyesinin KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen ile memur ve sözleşmeli memurlara yönelik 2 yıl geçerli olmak üzere imzaladığı 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin töreni meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

2 yıllık geçerlilik süresi olan 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi İzmit Belediyesinde memur statüsünde çalışan 228 kamu çalışanını kapsıyor. Sözleşme kapsamında İzmit Belediyesindeki memurlara yüzde 100, sözleşmeli memurlara ise yüzde 200 oranında zam yapıldı.

Sözleşme kapsamında ayrıca Ramazan Bayram İkramiyesi, Kurban Bayramı İkramiyesi, İşçi Bayramı İkramiyesi ve Eğitim İkramiyesine de ortalama yüzde 90 zam geldi.

“YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, toplu iş sözleşmesi imza töreninde yaptığı konuşmada tavırlarının her zaman işçiden emekçiden yana olduklarını belirterek, "Sizinle yan yanayız dedik. Bugün yeni bir imza sürecindeyiz ve yolumuza devam ediyoruz. Geçtiğimiz sene çok güzel bir sözleşmeye imza atmıştık. Geçmiş dönemlerdeki sözleşmede olan anti demokratik uygulamaları kaldırdık. Belediyelerde eşit işe eşit ücret mantığından uzak anlayışlar hepimizin kanayan yarasıydı. Sendikalarla beraberce çözüm aradık. Daha önce memurların haklarından yararlanamayan sözleşmeli memurları da kapsam içine aldık. Yeni dönem toplu sözleşmemizi daha da geliştirdik. Bunu yine dayanışmayla birlikte yaptık. Sendikamızla kol kola bir sözleşmeye imza atmış olacağız" diye konuştu.

Bu arada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yine izin vereceklerinin altını çizen Başkan Kaplan Hürriyet, "Toplam 228 çalışanımızı kapsıyor bu sözleşme. Fahiş zamlara karşı emekçilerimizi korumaya çalıştık. Buna istinaden memur ve amirlerimize yeni dönemde yüzde 100 zam yapmış oluyoruz, sözleşmeli çalışanlarımıza da yüzde 200 gibi bir zam yapmış oluyoruz. Yılda 4 kez verdiğimiz ikramiyelerimiz olan Ramazan Bayramı ikramiyesi, Kurban Bayramı ikramiyesi, 1 Mayıs İşçi Bayramı İkramiyesi ve Eğitim İkramiyesine de ortalama yüzde 90 zam yapmış bulunuyoruz" dedi.