Dacia markasının bayiliğini yapan Koçaslanlar Motorlu Araçlar’ın Genel Müdürü Müjdat Aras, sektörün değişen dinamikleri hakkında konuştu. BURSA (İGFA) - 6 ilde, 17 ayrı lokasyon ile 37 dünya markasının bayiliğini ve distribütörlüğünü yürüten Koçaslanlar Holding grup şirketlerinden olan Koçaslanlar Motorlu Araçlar, satış ve satış sonrası maksimum müşteri memnuniyetini en önemli misyonu edinerek, Bursa'nın İnegöl ilçesinde hizmet vermeye devam ediyor.

Renault ve Dacia markalarının satış, servis ve yedek parça hizmetini veren Koçaslanlar Motorlu araçlar, ayrıca Koçaslanlar2 markası ile 2. El satışı, 21 adet acenta markası ile sigorta ve kasko satışı ve satılan araçlara aksesuar ve lastik satışı hizmetleri veriyor. 

Pandemi şartları nedeniyle daralan otomotiv sektörünün zamanla eski günlerine döneceğini vurgulayan Koçaslanlar Motorlu Araçlar’ın Genel Müdürü Müjdat Aras, yaşanan çip krizinin global çapta üretim yapan tüm sektörleri etkilediği gibi, otomotiv sektörünün de doğrudan etkilendiğini açıklarken, "Bu nedenle maalesef talebin altında üretim gerçekleşti. Ancak küresel çapta otomobil sektörüne ve sıfır araçlara olan talebin yükselmesi, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Bu talep artışının yanı sıra, devletimizin uyguladığı ekonomi politikalarının ve destek paketlerinin sayesinde de otomotiv sektörünün geleceğinin parlak olduğunu düşünüyoruz” dedi.  

Koçaslanlar Motorlu Araçlar’ın pandemi sonrasında odağını satış sonrası hizmetler kısmına yönlendirdiğini vurgulayan Aras, “Koçaslanlar Motorlu Araçlar olarak araç satış adedinin düşeceğini hesaba katarak karlılık anlamında farklı bir strateji geliştirdik. Sıfır araç sıkıntısından doğan boşluğu, marka imajımızı ve müşteri memnuniyetini daha da yükseltmeyi amaçlayarak satış sonrası hizmetlerimizi güçlendirerek değerlendirdik. Müşterilerimizi çok iyi tanıyor ve analiz ediyoruz, buna bağlı olarak satış ve satış sonrası kanallarını iyi etüt ediyoruz” diye konuştu. 

Koçaslanlar Motorlu Araçlar’ın gelecek planlarından bahseden Müjdat Aras, “ Müşterilerimizin ve çalışanlarımızın memnuniyetini daima yukarı taşıyarak, Renault ve Dacia bayileri arasında ana firmanın belirlemiş olduğu kriterlere uygun olarak verilen tüm hedeflerin üzerinde bir başarı ile, kaliteli ve sürdürülebilir bir süreç hedeflemekteyiz. Marka ile gelecekte gelişen ve yenilenen otomobil sektöründe yerimizi almak istiyoruz. Yakın zamanda benzinli ve dizel araçlarının yerini alacak olan 0 elektrikli araçların satış noktası olabilmek gelecek planlarımız arasında bulunmakta.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.