Dünya kömür önderi Peabody Energy Başkanı Glenn Kellow, "Peabody'nin önemli borç yükünün çözümünü mahkemede arayacağız" açıklamasında bulundu.

Dünyanın en fazla ikinci kömür üreticisi olan Peabody Energy, ABD iflas koruma kurumu başvurusunda bulunan 1183 yılında kurulan enerji önderlerınden biri olan 'Chapter 11''in iflas koruma başvurusunda bulundu. Peabody Energy'nin merkezi ABD, Missouri, St. Louis kentinde ikamet ediyor. 
Peabody Energy'nin Başkanşığını yapan Glenn Kellow yaptığı açıklama şu şekilde, "Bu çok zor bir karardı. Ama Peabody için ileriye dönük doğru bir yol bu. Bugün aldığımız kararla, tarihi zorluklar ve sektör koşulları içerisinde Peabody'nin önemli borç yükünün çözümünü mahkemede arayacağız" dedi. 

İflas başvurusu değerlendirme sürecinde üst kurumların yaptığı açıklamaya göre Peabody'nin normal şekilde çalışmaya devam edeceği söylendi. Kömür piyasasında ki fiyatları 2011 yılından bu %50 düştü. Fiyatların alt sıralara dayandığı 2013 yılından beri  %41 oranında düşüş yaşadı. 
Peabody'nin borsada işlem gören hisseleri 2015 yılında ise %95 oranında düştü.