Kaliforniya Finansal Koruma ve İnovasyon Departmanı (DFPI), faiz getirisi elde edilen hesaplar sebebiyle kripto kredi şirketi Nexo’ya karşısında bir etkinlik durdurma emri çıkardı.

Kripto kredi verme platformu Nexo’ya gönderilen ihtarname, şirketin Earned Interest Product (Kazanılmış Faiz Ürünü) hesaplarının menkul kıymet olduğunu ve “Kaliforniya Şirketler Kanunu birim 25110’u ihlal ederek tatminkarlık olmadan sunulduğunu ve satıldığını” bahis ediyor.

Duyuruda, 31 Temmuz 2022 itibarıyla 18 binden artı Kaliforniyalının faal Earned Interest Product esnek ya da değişmez vadeli hesaplarının olduğu, bu hesapların takriben 175 milyon dolar tutarında yatırıma sahip olduğu bildirildi.

Yapılan duyuru, Celsius ve BlockFi gibi öteki kripto kredi kuruluşlarının daha önce Amerikan menkul kıymetler düzenleyicilerinden gördüğü baskı göz önüne alındığında dikkate değer gözüküyor.

Yedi eyalet menkul kıymetler düzenleyicisine katıldı

BlockFi, bir dizi soruşturmanın arkasında nihayetinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile eyalet düzenleyicileri aralarında paylaştırılan 100 milyon dolarlık bir canice ödedi. Celsius da devlet soruşturmalarında yer aldı ve temmuz ayında ciddi mali sorunlar sebebiyle iflas başvurusunda bulundu.

DFPI yaptığı basın açıklamasında eyalet kurumlarının adını vermese de “Nexo Group’a aleyhinde dava açmak için yedi eyaletin menkul kıymetler düzenleyicisine katıldığını” söyledi.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/kripto-kredi-nexo-faaliyet-durdurma/